Skip to content

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Accijns op brandstof toch omlaag

Accijns op brandstof toch omlaag

KABINET WIL ACCIJNZEN OP BRANDSTOF TÓCH VERLAGEN

Korting op benzine en diesel

De Nederlandse overheid gaat tóch een accijnsverlaging doorvoeren op benzine en diesel. Daarnaast gaat de btw op energie fors naar beneden, waardoor EV-eigenaren goedkoper hun auto kunnen laden. Door de belastingverlaging komt er zo’n 2 tot 4 miljard euro minder inkomsten in de schatkist terecht.

 

Hoge benzineprijs

Autorijden is onbetaalbaar geworden. De oorlog in Oekraïne, maar ook de coronacrisis, inflatie en natuurlijk de hoge accijns op brandstof zorgen voor recordprijzen aan de pomp. In het afgelopen jaar ging de benzineprijs liefst een euro omhoog. Tijd voor de overheid om in te grijpen, zou je zeggen. Toch gaf minister Kaag van Financiën nog maar een paar dagen geleden aan dat ze een accijnsverlaging op benzine en diesel niet zag zitten. Zelfs een tijdelijke verlaging zat er niet in. Volgens het AD en meerdere Haagse bronnen gaat het nu tóch gebeuren. Maar de vlag kan nog niet uit…

Tijdelijke verlaging

Het gaat namelijk om een tijdelijke verlaging, die bovendien niet komt op het moment dat automobilisten het hard nodig hebben: per direct. De verlaging gaat pas in op 1 juli 2022. Nederlanders zullen dus nog een paar maanden veel pijn ervaren aan de pomp.

Wordt benzine nu betaalbaar?

In Nederland bestaat de brandstofprijs voor meer dan 60% uit accijns en btw. In 2022 wordt in Nederland op een liter benzine liefst 83,2 cent geheven en op diesel 53 cent. Over de hele brandstofprijs, inclusief accijns, gaat nog eens 21 procent btw heen. Het btw-bedrag stijgt dus als de brandstofprijzen omhoog gaan.

 

Dankzij de belastingverlaging zal de prijs voor een liter benzine en diesel naar verwachting met hooguit 20 cent zakken, al is nog niet exact bekend hoeveel minder accijns er precies geheven gaat worden. In België ligt een soortgelijk plan op tafel, maar daar komt de regering veel sneller in actie.

Snel op zoek naar een tijdelijke zuinige auto, kijk naar ons aantrekkelijke aanbod voordelige auto's in de Shortlease, Shortlease Nedeland denkt graag met u mee in de voordeligste shortlease oplossing.

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen