Skip to content

8,6

Gebasseerd op:

104 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Als toerist je sloopauto verkopen in Amsterdam

Als toerist je sloopauto verkopen in Amsterdam

Amsterdam vormt een grote trekpleister voor dagjesmensen en toeristen. Zo kon Amsterdam in 2012 rekenen op circa 5,5 miljoen hotelgasten (met 10,5 miljoen overnachtingen) en de jaarcijfers hierna vertonen ook nog eens een groei van enkele procenten op dit aantal. Het betreft hier uiteraard niet alleen toeristen, maar ook bezoekers van (zakelijke) evenementen. Uiteraard trekt Amsterdam ook veel (Nederlandse, Duitse en Belgische) bezoekers aan die geen hotelovernachting boeken, maar die Amsterdam slechts voor één dag aandoen.

Toeristen & vervoer

Veel toeristen komen per vliegtuig, of per boot, zoals de vele Britse gasten; gelukkig maar anders zou het verkeer in Amsterdam volledig dichtslibben. De trein vormt eveneens een populair vervoermiddel, maar luchthaven Schiphol draagt ook stevig zijn steentje bij als vierde luchthaven van Europa (op gebied van passagiersaantallen).

Met de auto naar Amsterdam

Nederlandse dag-toeristen/ bezoekers komen over het algemeen per trein naar Amsterdam, om de drukke ringweg van Amsterdam te mijden en de torenhoge parkeertarieven eveneens te ontlopen. Je betaalt immers zomaar 5 euro per uur in de binnenstad van Amsterdam (tarief Herengracht). Toch zijn er nog genoeg dagjesmensen die wel degelijk met de auto afreizen naar Amsterdam. Krijg je als toerist op dat moment autopech dan is dit uiteraard heel vervelend (daar sta je dan, in een jou onbekende stad), maar gelukkig biedt de ANWB over het algemeen uitkomst. Is de "autopech" serieuzer van aard (doordat je een aanrijding hebt gehad en je auto ineens total loss is geraakt) dan wordt het een heel ander verhaal.

Auto total loss in Amsterdam, wat nu?

Doordat we er gelukkig niet vaak mee te maken krijgen (auto total loss, of geheel defect), staan we ineens met ons handen in het haar... De auto is kapot/ defect, wat nu? Hoe kom je thuis? Waar laat je de auto? Is de auto dermate defect dat de autoherstelkosten hoger uitvallen dan de dagwaarde van de auto, dan is deze feitelijk 'total loss'. In dat geval kun je het beste een Amsterdams sloopauto inkoopbedrijf inschakelen die je auto ter plekke komt ophalen - je verkoopt hiermee je auto aan een sloopauto-inkoper die hem ofwel zal slopen, of zal herstellen voor de export.

Formele afhandeling

Het voornaamste hieraan is in ieder geval dat de auto binnen enkele uren is opgehaald, dat je er geld voor ontvangt (naar dagwaarde) en dat je een vrijwaring ontvangt. Het ontvangen van een vrijwaringsbewijs is belangrijk omdat je hiermee niet langer meer de wettelijke eigenaar van het motorvoertuig bent.

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Full Operational Lease
Flexibiliteit in het retourneren van auto's
Direct inzetbaar & leverbaar
Breng en haal service mogelijk
Variabele opzegging zonder boetes en afkoopsommen

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

8,6

Gebasseerd op:

104 ervaringen