Skip to content

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Autokopers zoeken meer naar benzine auto's

Autokopers zoeken meer naar benzine auto's

Nederlandse autokopers zijn in hun zoektocht naar een nieuwe of gebruikte auto vooral op jacht naar een exemplaar met een benzinemotor. Dat blijkt uit cijfers die Autoscout24 publiceert.

Uit onderzoek van Autoscout24 onder 1.000 Nederlanders blijkt dat 25,3 procent van de mensen die op jacht is naar een nieuwe of gebruikte auto met benzinemotor wil. Daarmee is de benzineauto nog altijd het populairst onder de Nederlandse autokoper. 21,8 procent zou zijn vizier hebben gericht op een model met een hybride aandrijflijn. 18,2 procent zegt een elektrische auto in het vizier te hebben.

Hoewel de benzineauto nog altijd het populairst is, neemt het aandeel van elektrische auto's in het totaal aantal online bekeken auto's op Autoscout24 wel toe. In het eerste halfjaar van 2021 was 1,77 procent van alle op de verkoopsite van nieuwe en gebruikte auto's bekeken modellen elektrisch. In het eerste halfjaar van 2022 ligt dat percentage op 3,05 procent. Ook spreekt Autoscout24 van een toename van het aandeel hybrides in het totaal aantal bekeken auto's. Waar in de eerste zes maanden van 2021 nog 4,78 procent van de bekeken auto's een hybride aandrijflijn had, lag dat percentage in het eerste halfjaar van 2022 op 5,68 procent.

Daarnaast wordt er op Autoscout24 marginaal minder gezocht op nieuwe of gebruikte benzineauto's. Het aandeel benzineauto's in de zoekopdrachten daalde in het eerste halfjaar van 2022 met een verwaarloosbare 0,35 procentpunt naar 72,11 procent. Het aandeel dat diesels in de zoekopdrachten hadden daalde van 19,26 procent naar 17,36 procent.

Niet geheel verrassend hebben de gestegen brandstofprijzen hun uitwerking op de de wensen van de Nederlandse autokoper. Van de 1.000 ondervraagden zegt een kleine 35 procent een EV aantrekkelijker te vinden nu de prijzen aan de pomp zo hoog zijn.

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen