Skip to content

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Automerken getroffen door situatie Oekraïne

Automerken getroffen door situatie Oekraïne

AUTOMERKEN GETROFFEN DOOR SITUATIE OEKRAÏNE

'Just-in-time' productie werkt nu nadelig

Porsche 

Porsche moest vanaf woensdag noodgedwongen de productie in de fabriek in Leipzig staken door het gebrek aan onderdelen. De fabriek in Leipzig, waar de Panamera en Macan van de band rollen, zal tot minstens eind volgende week dicht blijven, meldt het merk. De Taycan en de 911 blijven voorlopig wel in productie in de Porsche-fabriek in Stuttgard-Zuffenhausen. “De Volkswagen Group houdt de situatie nauwlettend in de gaten en beoordeelt constant wat er mogelijk is”, aldus een woordvoerder van Porsche.

BMW en MINI

Ook BMW heeft de productie van nieuwe auto’s gestaakt. De fabrieken in Dingolfing, München en Styr in Oostenrijk, kampen met leveringsproblemen van essentiële componenten. Hetzelfde geldt voor MINI, dat onderdeel is van BMW. MINI heeft de productielijnen in Oxford stilgezet. Ook de Nederlandse fabriek van VDL Nedcar is dicht, waar onder meer de MINI Countryman en de BMW X1 vandaan komen. Hoe lang de BMW en Mini fabrieken gesloten blijven is nog onduidelijk.

 

Volkswagen

Volkswagen gaf eerder al aan in beperkte mate te kunnen produceren in de fabriek in Wolfsburg, waar de Golf en Tiguan gemaakt worden. Voor de werknemers in de fabrieken in Dresden en Zwickau is inmiddels arbeidsverkorting aangevraagd. De bedrijfswagenfabriek in Hannover verwacht het nog even vol te houden tot waarschijnlijk eind volgende week, daarna zal ook deze productielijn tijdelijk gesloten worden.

Kabelboom

De autobouwers zijn afhankelijk van veel onderdelen uit Oekraïne. Onder meer microchips, grondstoffen voor driewegkatalysatoren en lithium-ion-batterijen worden ingekocht bij Duitse bedrijven die fabrieken hebben in Oekraïne. Het belangrijkste component waar de automerken op wachten zijn de kabelbomen. Deze kabels, die bij elkaar ruim vijf kilometer lang kunnen zijn, vormen het zenuwstelsel van een auto. Zonder deze slagader is een functionele auto bouwen onmogelijk.

Just-in-time productie

Omdat de automerken gebruik maken va het zogenaamde ‘just-in-time’ productieproces, worden ze zo hard getroffen. Dat proces is normaal gesproken efficiënt en bespaart veel geld. Het is voor de auto-industrie namelijk een manier om niet onnodig grote voorraden te hebben. Het ontbreken van de toeleveranciers uit Oekraïne als schakel in deze ketting maakt dat de productie nu wel snel stilvalt.

Bron AD

 

Shortlease Nederland heeft in deze tijd altijd een flexibele oplossing voor als uw bestelde auto later komt of u wilt wachten met bestellen van uw nieuwe auto en een tijdelijke oplossing nodig heeft.

Neem contact met ons op voor een flexibele mobiliteitsoplossing middels shortlease bij Shortlease Nederland.

 

 

 

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen