Skip to content

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Boetes uit de EU voortaan gewoon betalen

Boetes uit de EU voortaan gewoon betalen

Voorheen was het altijd eenvoudig als je naar het buitenland moest met de auto. In principe hoefde je alleen maar te zorgen dat je auto goed in orde was, je een beetje een goede autoverzekering had voor het geval er wel echt iets gebeurde en je kon het gaspedaal intrappen naar de door jou geliefde bestemming. Zonder ook ooit maar echt te hoeven omkijken naar een boete die je mogelijk kon krijgen in het buitenland.

Inmiddels heeft de EU besloten daar iets aan te doen. Ze willen het makkelijker maken gegevens uit te wisselen tussen de verschillende Europese Lidstaten. In dit geval gegevens over automobilisten die het niet zo nauw nemen met de verkeersregels in deze lidstaten.

Wanneer gaat het van start?

Hopelijk ben je niet net geflitst tijdens een ritje in het buitenland, want de regels zijn vanaf 1 November ingegaan. Alle lidstaten zijn nu verplicht gegevens over te dragen via Eucaris. Van de lidstaten wordt vervolgens verwacht dat zij eventuele boetes in dit systeem vermelden inclusief een toelichting. Deze toelichting moet in dat geval wel in de taal van de bestuurder zijn, anders kan de boete alsnog genegeerd worden.

In welke landen moet je echt opletten?

Nog niet in alle landen in Europa is het invoeren en uitwisselen van deze gegevens als helemaal goed geregeld. In Polen bijvoorbeeld hebben ze het allemaal nog niet helemaal op orde en ook in Groot-Brittannië, Denemarken en Ierland hoef je je nog niet altijd evenveel zorgen te maken. Zij doen namelijk helemaal niet mee vooralsnog. Een land waar je al wel langere tijd goed op moet letten is Frankrijk. Hier worden al langer gegevens mee uitgewisseld.

Tips als je naar het buitenland gaat

Dus wat kun je het beste doen als je naar een bestemming in Europa rijdt? Je allereerst goed aan de regels houden is natuurlijk belangrijk, maar zorg ook dat verder alles rondom je auto goed in orde is. Zorg dus dat je een goede autoverzekering hebt geregeld, maar ook dat je een goede pechhulp in het buitenland hebt. Buitenlandse garages kunnen je namelijk wel eens willen oplichten. Dan ben je na die boete, nog meer geld kwijt als er iets met je auto is.  

Gerelateerde berichten

Shortlease ZZP

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen