Skip to content

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Bouw ik met mijn Shortlease contract Schadevrije jaren op?

Bouw ik met mijn Shortlease contract Schadevrije jaren op?

Shortlease en schadevrij jaren. Hoe zit dat?

Als autobestuurder bent u zuinig op uw zorgvuldig opgebouwde schadevrije jaren. Daardoor ontvangt u immers een mooie korting op de premie van uw autoverzekering. Maar hoe zit dit als u een lange periode in een leaseauto gereden heeft en daarna zelf een verzekering af wilt sluiten? In dit artikel vertellen we u alles wat u moet weten over schadevrije jaren tijdens het shortlease contract.

Schadevrije jaren opbouwen tijdens de leaseperiode

Als u geen schade rijdt, wordt u beloond door uw verzekeringsmaatschappij. Daarvoor maken zij gebruik van een zogenaamde bonus-malus. Des te meer schadevrij jaren u rijdt, des te voordeliger uw premie per maand uitvalt. Claimt u wel een schade, dan worden de opgebouwde jaren verminderd met 5. Als u reeds meer dan 15 jaren verzekerd bent zonder dat u daarbij schade heeft gereden of geclaimd, zakt u terug naar plaats 10 in de bonus-malus ranking waardoor de premie stijgt.

Maar hoe zit het met het opbouwen van deze schadevrije jaren als u gebruik maakt van shortlease? Deze bouw je alleen op als de verzekering ook daadwerkelijk op naam van de bestuurder staat. Bij veel leasecontracten en shortlease is dit niet het geval. Dat komt omdat u een vast maandelijks bedrag betaald waarbij de autoverzekering, de wegenbelasting en het onderhoud zijn inbegrepen. Aan het einde van de leaseperiode kunt u overigens wel een verklaring overleggen bij de nieuwe verzekeringsmaatschappij. Zo krijgt de partij inzichtelijk of en hoeveel schade u heeft ingediend tijdens de leaseovereenkomst.

Leaseverklaring voor het afsluiten van een autoverzekering

Als u gebruik heeft gemaakt van lease, kunt u bij de betreffende maatschappij een verklaring opvragen waarin uw schadevrije jaren vermeld staan. De verzekeringsmaatschappij kan aan de hand van de informatie in de leaseverklaring de maandelijkse premie berekenen. Ook de eventuele schades worden opgenomen in dit rapport.

De meeste verzekeringsmaatschappijen accepteren dit soort verklaringen. Toch dient u met een aantal zaken rekening te houden. Zo mag de leaseverklaring niet ouder zijn dan 3 maanden wilt u aanspraak kunnen maken op de schadevrije jaren die u tijdens de shortlease periode heeft opgebouwd.

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Kom in Contact

Benieuwd naar ons shortlease aanbod? Bekijk direct al onze modellen.

Bekijk ons shortlease aanbod

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen