Skip to content

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Brandstofprijzen naar recordhoogte: massaal tanken in Duitsland

Brandstofprijzen naar recordhoogte: massaal tanken in Duitsland

We tanken steeds vaker in Duitsland

Wie regelmatig zijn tank volgooit met benzine of diesel kan het niet zijn ontgaan. De prijzen voor een liter brandstof zijn behoorlijk de lucht in geschoten. We praten dan ook over tarieven die records zouden kunnen gaan breken. Duitsland is een prima uitvalsbasis voor een goedkope tank brandstof. Nederlander gaan de laatste tijd dan ook weer massaal tanken over de grens. Tot grote vreugde van de Duitse pomphouders.

Een voordeel van € 0,30 tot 0,40 eurocent per liter brandstof

Wie nét een de grens overgaat en in Duitsland gaat tanken, merkt dat flink in zijn of haar portemonnee. Het voordeel kan namelijk oplopen tot wel € 0,40 eurocent per liter brandstof. Dit heeft niet alleen te maken met de recente oliecrisis en de gebeurtenissen in het Midden-Oosten. Ook de accijnsverhoging heeft een behoorlijk duit in het zakje gedaan.

Uit onderzoek van dagblad de Gelderlander is gebleken dat Nederlanders graag een stukje omrijden naar Duitse grensplaatsen. De plaatsen Emmerich, Kleve of Elten bevinden zich namelijk nét over de grens en zijn eenvoudig vanuit Arnhem te bereiken. Dat betekent echter niet dat alleen plaatselijke bewoners gebruik maken van dit voordeel. Ook mensen die verder weg wonen gaan graag tanken in Duitsland.

Ook E5 tanken in plaats van E10 is een reden om naar Duitsland te rijden

Met een gemiddelde besparing van ruim € 20,00 op een volle tank, verwelkomt pomphouder Jan Pieter de Wilde zelfs mensen die woonachtig zijn in de omgeving van Veenendaal. Daarnaast geven Duitse pomphouders aan dat er nog een belangrijke reden is waarom Nederlanders liever in Duitsland gaan tanken. Dit heeft mede te maken met de mogelijkheden die ze bieden tot het tanken van E5. Er zijn veel Nederlandse automobilisten die hun auto liever niet voltanken met E10 brandstof.

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Kom in Contact

Benieuwd naar ons shortlease aanbod? Bekijk direct al onze modellen.

Bekijk ons shortlease aanbod

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen