Skip to content

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. CO2-uitstoot in 2019 is laagterecord voor Nederland

CO2-uitstoot in 2019 is laagterecord voor Nederland

Emissie daling van 106 naar 100 gram

Voor wat betreft de CO2-uitstoot van de nieuw gekochte auto’s in 2019, hebben we een fors laagterecord te pakken. Met een daling van 106 naar 100 gram is de uitstoot in de achterliggende 10 jaar nog nooit zo laag geweest.

Steven van Eijck, voorzitter van de RAI Vereniging, laat dat weten aan nieuwszender BNR. De reactie van van Eijck kwam nadat BNR naar de actuele stand van zaken informeerde bij RAI. Steven van Eijck noemt het zelfs een “grote stap voor Nederland”.

Deze cijfers geven aan dat zakelijke autorijders steeds vaker en meer kiezen voor het rijden van een elektrisch voertuig. Mede door de vergoeding die de overheid heeft toegezegd. “dat is positief nieuws”, aldus de voorzitter van de RAI Vereniging. “we hadden in 2019 gerekend op ongeveer 28.000 EV’s. De praktijk laat zien dat ruim 61.000 elektrische voertuigen een Nederlands kenteken hebben gekregen. De daling van 106 naar 100 gram is mede hieraan te danken”.

De bijtelling gaat wél van 4 naar 8% per januari 2020

Dat de bijtelling verdubbeld is, stemt van Eijck niet echt vrolijk. Toch zegt hij vertrouwen te hebben in een toename van verkopen in de komende 12 maanden. Voor wat betreft elektrische auto’s natuurlijk. In 2020 komen er steeds meer elektrische auto’s op de markt in een prijsklasse tot € 50.000.

De ID.3 van het Duitse Volkswagen is daar een goed voorbeeld van. Steven van Eijck verwacht dat onze wegen voor het einde van 2020 gedomineerd worden door ruim 43.000 extra elektrische auto’s. Mede omdat ook de regering heeft toegezegd ook particuliere rijders te willen gaan overtuigen om elektrisch te gaan rijden.

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Kom in Contact

Benieuwd naar ons shortlease aanbod? Bekijk direct al onze modellen.

Bekijk ons shortlease aanbod

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen