Skip to content

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Diesel blijft slecht imago behouden. Maar is dat wel terecht?

Diesel blijft slecht imago behouden. Maar is dat wel terecht?

De dieselauto wordt de laatste tijd flink onder vuur genomen. Critici laten niet veel heel van het ooit zo betrouwbare imago. Toch is het niet helemaal terecht wat we doen. De kritiek geldt echter niet voor de nieuwere motoren met zelf-ontbranders. De RAI Vereniging stelt zelfs dat dieselmotoren een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een wagenpark dat minder belastend is voor het klimaat.

Elektrisch rijden versus innovatieve dieselmotoren

Natuurlijk pleiten we binnen Nederland voor een zo groen mogelijk aanbod van nieuwe auto’s. We verwelkomen de elektrische auto dan ook met open armen. Onze diesels worden afgescheept met een heuse dieseltaks. Daarbij zijn er zelfs steden die dieselmotoren niet meer toelaten in de binnenstad. Terecht? Niet helemaal. Hoewel de milieuvervuilende theorie wél opgaat voor oude dieselmotoren.

Toch mogen de motoren niet allemaal over één kam geschoren worden. Nieuwe diesels voldoen namelijk aan de strengste eisen op het gebied van uitstoot. Volgens de voorzitter van de RAI Vereniging zou dit gegeven juist moeten leiden tot een warmer onthaal en een verbetering van het imago. De Euro 7 diesel is daar een goed voorbeeld van.

Van Eijck, voorzitter van de RAI Vereniging, laat in een radio interview weten dat dieselmotoren juist belangrijk kunnen zijn bij het zuiveren van de lucht. Steven van Eijck zegt dat dit tevens wordt onderbouwd door de wetenschappers van de Technische Universiteit in Eindhoven. De bovengenoemde Euro 7 diesel zou namelijk schonere lucht uitstoten dan dat je in een grote industriestad inademt. Zeker op het gebied van fijnstof is dat een vaststaand feit.

Het imago van de diesel moet in de lift

Zeker in Nederland is dat het geval. Het naar beneden halen van dieselmotoren is niet meer van deze tijd. Dat gebeurd namelijk ook niet in landen zoals België en Duitsland. De voorzitter van de RAI Vereniging vindt dat het schaden van het imago niet meer op feiten is gebaseerd. Zeker niet met de komst van de schone en innovatieve dieselmotoren van nu. Het bespreekbaar maken van deze kwestie is een harde dobber. Ondanks de recente bevinding van de TU. Zelfs de overheid voelt zich niet geroepen om het imago van de diesel een positieve boost te geven.

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Kom in Contact

Benieuwd naar ons shortlease aanbod? Bekijk direct al onze modellen.

Bekijk ons shortlease aanbod

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen