Skip to content

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Dikke jas, onveilig

Dikke jas, onveilig

Let op als je autorijdt in een dikke jas: in dit vakantieland kun je een boete krijgen

 

Met een dikke winterjas aan achter het stuur zitten kan gevaarlijk zijn. Daarom heeft Spanje een verbod ingesteld op autorijden met een dikke winterjas, sjaal of handschoenen aan. Je riskeert er een boete van liefst 200 euro.

 

De Spaanse Guardia Civil waarschuwde automobilisten al eerder voor autorijden met een dikke winterjas aan. Dat werd toen onder meer gemeld door het Spaanse ABC Nieuws. Hoewel het dragen ervan niet specifiek wordt verboden in de Spaanse verkeerswet, kun je toch een boete krijgen omdat de jas de bewegingsvrijheid en dus de veiligheid van de rijder aantast, net zoals wanneer je de verkeerde schoenen draagt.

In de Spaanse wet staat dat je ‘kleding moet dragen die bewegingsvrijheid geeft en er dus voor zorgt dat uw veiligheid gewaarborgd blijft’. Agenten hebben aangegeven dat ze bestuurders bekeuren wanneer dit in hun ogen niet het geval is.

Gordel kan in buik snijden

Spanje staat in de waarschuwingen tegen de dikke winterjas niet alleen. In Nederland en Duitsland roepen verkeersinstanties al langer bestuurders en passagiers op om hun dikke winterjas of donsjack uit te trekken in de auto. Ze wijzen daarbij niet alleen op een eventuele verminderde bewegingsvrijheid, maar vooral op het risico van zware verwondingen bij ongevallen.

Uit tests van de Duitse autoclub Adac bij een noodstop met 16 kilometer per uur bleek dat er door de vulling in winterkleding ruimte zit tussen de veiligheidsgordel en het lichaam. Bij een noodsituatie kan die daardoor diep in de buik snijden. Dat kan ernstige verwondingen veroorzaken aan de zachte weefsels – zoals darmen, lever en milt – en zelfs tot inwendige bloedingen leiden.

 

Bron HLN

 

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen