Skip to content

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Ford komt met 7 nieuwe elektrische modellen

Ford komt met 7 nieuwe elektrische modellen

FORD KOMT MET ZEVEN NIEUWE ELEKTRISCHE MODELLEN

3 auto's en 4 bedrijfswagens binnen twee jaar

Ford begint aan het introduceren van een hele reeks nieuwe EV’s. In de periode van nu tot en met 2024 gaan we kennismaken met drie nieuwe elektrische personenauto’s en vier nieuwe elektrische bedrijfswagens. 

 

Model e en Ford pro

Onlangs maakte Ford bekend dat alle activiteiten op het gebied van elektrische modellen in een zelfstandige divisie worden ondergebracht. Deze divisie heet ‘Model e’. Zo wil het het merk de ontwikkeling van Ford EV’s versnellen, zodat deze eerder op de markt kunnen verschijnen. De bedrijfswagentak van Ford heet Ford Pro. Beide takken werken nu samen om de transitie naar elektrisch rijden te versnellen.

Ford Puma

Ford wil minimaal 600.000 elektrische auto’s per jaar verkopen tegen 2026, daarom presenteert het zeven nieuwe modellen. De elektrische Ford Puma is de meest concrete uit die reeks. In 2024 moet de auto naast de Mach-E op de markt komen.

 

Twee nieuwe modellen

Eerder nog dan de nieuwe Puma komt in 2023 een volledig elektrische middelgrote crossover met vijf zitplaatsen op de markt. Deze zal net over de grens gebouwd worden in Keulen, Duitsland. De onthulling daarvan staat gepland voor eind dit jaar. Verder toont Ford de eerste lijnen van een sportievere Sport Crossover. Ook deze zal gebouwd worden in de fabriek in Keulen. Van deze fabriek verwacht Ford dat de productie toeneemt tot 1,2 miljoen voertuigen over een periode van zes jaar.

 

Bedrijfswagens

Ook voor de bedrijfswagens ligt een versnelling in elektrificatie in het verschiet. Zo introduceert Ford in twee jaar tijd vier nieuwe volledig elektrische bedrijfswagens: de Transit Courier, Tourneo Courier, Transit Custom en Tourneo Custom. Die zijn straks te herkennen aan de doorlopende LED-strip aan de voorzijde. Overigens komt dit jaar al de elektrische Ford E-Transit op de markt, die leverbaar is vanaf € 48.675.

 

Bron: autorai.nl

 

 

 

 

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen