Skip to content

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Het aantal voetgangers op de snelweg neemt toe

Het aantal voetgangers op de snelweg neemt toe

Steeds meer 'wandelaars' op de snelweg

Het aantal mensen dat per voet de snelweg betreed of bewandelt, blijft toenemen. De cijfers zijn ten opzichte van een aantal jaren geleden zelfs schrikbarend hoog. We nemen aan dat iedereen wel weet dat de snelweg of de vluchtstrook geen plaats is om te wandelen. De cijfers over 2018 én 2019 laten echter zien dat dit niét zo is.

Rijkswaterstaat spreekt haar zorgen uit over snelweg voetgangers

Rijkswaterstaat houdt jaarlijks het aantal snelweg wandelaars bij. In 2014 waren er “slechts” 1300+ mensen die per ongeluk of bewust wandelde op de snelweg. In 2018 stond de teller al op ruim 3000. Dit aantal werd in 2019 met 3874 wandelaars ruim overtroffen. In de meeste gevallen gaat het om mensen die autopech hebben. Toch zijn er ook steeds meer wandelaars die via navigatiesystemen al wandelend de snelweg op worden gestuurd.

Ook voetgangers in beschonken toestand of mensen die psychisch in de war zijn belanden steeds vaker op de autobaan. Er bestaan ook gevallen waarbij de vluchtstrook wordt gebruikt als parkeerplaats. Bijvoorbeeld als er verderop een boodschap gedaan moet worden en er geen parkeermogelijkheid dichtbij voorhanden is.

Melding maken van voetgangers op de snelweg

Met snelweg wandelaars worden mensen bedoeld die zich op de vluchtstrook of zelfs op de linker of rechter rijbaan begeven. Mensen die achter de vangrail blijven worden niet meegerekend. Rijkswaterstaat vermoed dat het aantal zo snel is toegenomen door de sociale controle die er momenteel is. Iedereen is wel in het bezit van een smartphone om een melding te kunnen maken. Hetzij telefonisch of via één van de vele social media kanalen.

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Kom in Contact

Benieuwd naar ons shortlease aanbod? Bekijk direct al onze modellen.

Bekijk ons shortlease aanbod

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen