Skip to content

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Laadprijzen voor elektrische voertuigen lopen op

Laadprijzen voor elektrische voertuigen lopen op

Wie een elektrisch voertuig rijdt, zal dit de afgelopen weken flink in zijn of haar portemonnee gevoeld hebben. De laadprijzen stijgen de pan uit. Zeker nadat Ionity de tarieven flink heeft opgeschroefd. De consument betaald niet langer een vaste prijs van € 8,00 om de accu van een elektrische auto op te kunnen laden. De prijs per kWh ligt momenteel al op €0,79 eurocent. Andere laadstations hanteerde deze prijzen al langer. Dit was voor verschillende politieke partijen een aanleiding tot het stellen van vragen aan de betreffende ministers. Politieke partijen vrezen voor een monopoliepositie. Zeker nu de laadprijzen nog steeds onafgebroken lijken te stijgen.

€ 8,00 per laadsessie was bedoeld als kennismaking

Ionity geeft aan dat de vaste laadprijs vooral te maken had met een kennismakingsaanbieding. Een overstap naar een tarief per kWh was vooraf duidelijk en onvermijdelijk. Toch moet de consument ineens flink meer betalen voor een volle accu. Dat het verschil met de prijs voor een volle tank diesel of benzine daardoor nihil is geworden, wordt nagenoeg niet bij stilgestaan.

Kamervragen over de laadprijzen

Verschillende partijen willen Kamervragen stellen. Waaronder de CDA, D66, VVD en de CU. Ook de ministers van Financiën, I&W en EZ&K willen opheldering. Er zijn vragen voorgelegd zoals de feitelijke winstmarge op elektra die wordt gemaakt als deze prijzen gehanteerd worden. Daarnaast willen ze van de ministers weten of ze notie hebben genomen van deze gebeurtenissen. Ook eisen de politieke partijen een onderzoek van de ACM dat moet uitwijzen of er sprake is van een kartelvorming onder de aanbieders van laadpunten.

Op deze manier willen ze voorkomen dat er woekerwinsten worden gemaakt door de aanbieders. Dit terwijl de overheid de consument juist stimuleert en financieel bijstaat om over te kunnen stappen op een EV. Doel van deze Kamervragen is het vaststellen van een maximumtarief voor het opladen van een elektrische accu. Ook voor andere mogelijkheden staan de partijen open, zolang de consument maar financieel beschermd wordt.

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Kom in Contact

Benieuwd naar ons shortlease aanbod? Bekijk direct al onze modellen.

Bekijk ons shortlease aanbod

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen