Skip to content

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Meer duidelijkheid over de maximumsnelheid op de snelweg

Meer duidelijkheid over de maximumsnelheid op de snelweg

De maximumsnelheid is nogal verwarrend geworden

Matrixborden zijn ervoor om ons duidelijkheid te geven over de maximumsnelheid. Zeker op de snelweg is dat handig. Toch wordt dit niet altijd even goed aangegeven waardoor er nogal wat verwarring ontstaat. In feite is het zo dat je overal op de snelweg 130 km/h mag rijden, mits dit anders wordt aangegeven. Dit kun je zien aan de aanwezige borden of bij een oprit. Toch vindt ook de Tweede Kamer dat er meer duidelijkheid moet komen over wat betreft de maximaal toegestane snelheid. Een meerheid van de Kamer, waaronder Kamerlid Pater-Postma van het CDA pleiten hiervoor. Zij zijn van mening dat de snelheid op de snelweg aangegeven dient te worden op de matrixborden die zich boven de weg bevinden.

Het weergeven van de maximumsnelheid op matrixborden: dit zijn de voordelen

Het aangeven van de toegestane snelheid via matrixborden moet de verkeersveiligheid op de snelweg verhogen, aldus een meerderheid van de Tweede Kamer. Op deze manier kunnen ook het aantal boetes, welke voor snelheidsovertredingen worden uitgedeeld, flink gereduceerd worden. De automobilist is namelijk altijd op de hoogte van de maximaal toegestane snelheid die gereden mag worden.

Op dit moment is hier te veel onduidelijkheid over. Temeer omdat de maximumsnelheid op diverse tijdstippen en plaatsen van elkaar verschilt. Nu wordt dit vooral veroorzaakt door de drukte op de Nederlandse snelwegen, maar straks gaat ook het stikstof beleid op diverse plaatsen in ons land voor lagere snelheden zorgen. Duidelijkheid is hier dus wel op zijn plaats aldus de Tweede Kamer.

Matrixborden moeten aangepast worden

Het probleem van deze aanpassing ligt hem echter in de manier waarop de huidige matrixborden functioneren. Niet elk exemplaar is in staat om 3 symbolen, of in dit geval cijfers, weer te kunnen geven. Om hier een passende oplossingen voor te vinden moet het kabinet in beraad. In ieder geval om te bekijken hoe dit plan ten uitvoer kan worden gebracht. Om daar gehoor aan te kunnen geven gaat Rijkswaterstaat in samenwerking met minister van Nieuwenhuizen onderzoeken welke mogelijkheden er zijn.

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Kom in Contact

Benieuwd naar ons shortlease aanbod? Bekijk direct al onze modellen.

Bekijk ons shortlease aanbod

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen