Skip to content

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Meer mannelijke dan vrouwelijke verkeersovertreders

Meer mannelijke dan vrouwelijke verkeersovertreders

Er lijkt maar geen einde te komen aan de bovenstaande discussie. Niet aan de keukentafel, maar ook niet als het aan het Engelse onderzoeksbureau Compare The Market ligt. Hoewel, uit recent onderzoek is toch gebleken dat de mannen onder ons gevoeliger zijn voor een verkeersovertreding dan het vrouwelijke geslacht. De analyse is uitgevoerd aan de hand van informatie welke is verleend door verzekeringsmaatschappijen.

Bij een aanhouding op basis van een overtreding, vertegenwoordigen de mannen maar liefst 65% van het totaal. De dames komen er met 35% goed vanaf. In meer dan 60% van de aanhoudingen gaat het om een overschrijding van de snelheidslimiet. 7% is gereserveerd voor onverzekerd rijden terwijl met drank op achter het stuur goed is voor “slechts” 5%. Mannen worden daarbij ruim 2 keer zo vaak in beschonken toestand aangehouden dan dames.

Boetes onder mannen en vrouwen met een leaseauto

Dat dit onderzoek tegenstrijdig is met die van de ALD blijkt uit de cijfers van het onderzoek dat de leasemaatschappij al eerder heeft uitgevoerd. De analyse is uitgevoerd onder zowel vrouwelijke als mannelijke leaserijders. De dames waren daarbij goed voor 1,6 boetes per persoon terwijl de heren goed waren voor 1,8 exemplaren. Vrouwen rijden daarbij de meeste boetes als ze plaatsnemen achter het stuur van een Volkswagen Golf. De heren weten hun boetes het vaakst binnen te slepen als ze rondrijden in een Panamera.

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Kom in Contact

Benieuwd naar ons shortlease aanbod? Bekijk direct al onze modellen.

Bekijk ons shortlease aanbod

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen