Skip to content

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Meer thuiswerken bespaard 3 miljard reiskilometers

Meer thuiswerken bespaard 3 miljard reiskilometers

Het scheelt 353.600 ton C02-uitstoot en 3 miljard reiskilometers als 1 op de 8 werknemers structureel 1,5 dag per week thuis werkt. Om een vergelijking te treffen, 150.000 mensen die een retourtje pakken vanaf Amsterdam naar New York produceren dezelfde uitstoot. Dit is onderzocht door CE Delft. De klimaatorganisatie Natuur & Milieu had hier opdracht toe gegeven.

Door COVID-19 zijn meer mensen thuis gaan werken door de strenge lockdownmaatregelen. De gevolgen hiervan (de reductie van de uitstook van schadelijke stoffen) zijn cijfermatig uitgewerkt door Natuur & Milieu. Door het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid is bekend gemaakt dat 12% van werkend Nederland het prima vindt om na de coronacrisis ook nog thuis te werken. Dit met een maximum van 1,5 per week

In dit voorbeeld wordt er vanuit gegaan dat 2/3 van de beroepsbevolking in de auto naar zijn of haar werk gaat. Als deze mensen 1,5 dag in de week thuis werken, besparen ze 353.600 ton CO2-uitstoot en 3 miljard kilometers in de auto per jaar. Daarnaast wordt er 11 ton fijnstofuitstoot en 632 ton stikstofuitstoot bespaard.

Naast de kilometerbesparing, scheelt het ook tijdswinst en maatschappelijke kosten. Omgerekend 1,7 miljard euro en 78 miljoen reisuren per jaar. Het vermijdt kosten door milieuvervuiling en zorgt voor een verhoging qua arbeidsproductiviteit. Want niet meegenomen wordt is de kostenbesparing van het onderhoud aan infrastructuur.

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Kom in Contact

Benieuwd naar ons shortlease aanbod? Bekijk direct al onze modellen.

Bekijk ons shortlease aanbod

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen