Skip to content

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Reiskostenvergoeding te laag?

Reiskostenvergoeding te laag?

 

Dekt je kilometervergoeding je reiskosten niet? Even geduld, er komt verhoging aan!

De brandstofprijzen zijn nog steeds schrikbarend hoog. Nederlanders maken zich zorgen over financiële problemen, onder meer omdat ze niet genoeg reiskostenvergoeding krijgen. Mogelijk gaat daar snel iets aan gebeuren. De Tweede Kamer wil de voorgestelde verhoging van de wettelijke vergoeding naar voren halen.

Ondanks dat de brandstofprijzen  in de afgelopen week een klein beetje zijn gedaald, liggen deze nog steeds op een krankzinnig hoog niveau. Op het moment van schrijven ligt de landelijke adviesprijs voor een liter Euro 95 (E10) op 2,436 euro. Voor een liter diesel betaal je 2,284 euro. 

19 cent kilomtervergoeding is niet afdoende

Veel Nederlanders brengt de lage kilomtervergoeding in de problemen, omdat hun reiskosten de pan uit gerezen zijn. Sommige krijgen daarvoor geen of slechts een lage vergoeding. De meesten zitten aan het wettelijke maximum van 19 cent per kilometer onbelast. Jammer genoeg dekt dat bedrag al jaren de kosten niet meer, zeker nu niet.

Werknemersorganisaties dringen aan op verhoging

Daarom dringen vakbonden en werknemersorganisaties al enkele weken aan op een verhoging van het wettelijke maximum. In het huidige regeerakkoord staat dat de reiskostenvergoeding in 2024 omhoog gaat. Hoeveel is nog niet bekend. In de Tweede Kamer gaan nu echter stemmen op om die verhoging zo snel mogelijk door te voren.  

Mogelijke stijging kilometervergoeding naar 23 cent

De Vereniging Zakelijke Rijders berekende dat voor automobilisten 39 cent per kilometer nu toereikend zou zijn, maar zo ver lijkt het kabinet niet te willen gaan. Volgens de VVD moet het mogelijk zijn om de belastingvrije kilometervergoeding in 2023 te laten stijgen naar 23 cent. De gemiddelde forens zou dan 50 euro extra krijgen, aldus de partij.

 

Op zoek nar een voordelige en zuinige shortleaseauto, neem conact met ons op, van voordelige stadsauto tot dikke elektrische auto, Shortlease Nederland heeft een groot aanbod shortlease auto's in elk segment en prijsklasse.

 

 

 

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen