Skip to content

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Renault: Binnen 5 jaar een elektrische auto voor €10.000

Renault: Binnen 5 jaar een elektrische auto voor €10.000

Behoefte aan goedkopere elektrische auto

Thierry Bolloré van automerk Renault heeft onlangs bekend gemaakt dat het bouwt aan een elektrische auto welke voor slechts € 10.000 op de markt wordt gezet. Volgens de ceo van het bedrijf is de automarkt klaar voor deze innovatie. Daarnaast heeft de consument behoefte aan een relatief goedkope auto waarmee elektrisch rijden mogelijk is.

Een belangrijke reden voor het produceren van een dergelijke elektrische auto is tevens de verandering van het klimaat. Steeds vaker worden diesel en benzine auto's ter discussie gesteld tijdens debatten over klimaatverandering. De populariteit van dergelijke motoren is tevens om deze reden fors gedaald.

Met het beschikbaar stellen van een goedkope elektrische auto, doet zowel Renault als de rest van de auto industrie een flinke groene duit in het zakje. Nodig, want dieselmotoren lijken straks alleen nog te worden ingezet voor het rijden van lange afstanden. Daarbij kun je denken aan een omgeving waarin weinig mensen woonachtig zijn zoals bijvoorbeeld de buitengebieden van grote steden.

Samenwerken om uitdagingen mogelijk te maken

De auto-industrie wordt wel vaker uitgedaagd tot het oplossen van problemen en het aangaan van uitdagingen, maar dit keer lijkt alles tegelijk te komen volgens Bolloré. Neem bijvoorbeeld de non-transparantie op het gebied van dieselmotoren en het prijskaartje dat aan de investering van elektrisch rijden kleeft. Maar, ook de Brexit en de conflicten tussen China en Amerika hebben daar invloed op. Zeker de onduidelijkheid rondom diesels zal volgens de ceo van Renault een aanleiding moeten zijn om de krachten te verenigen. Het samenwerken van autofabrikanten is dan ook een goede start om deze uitdagingen aan te kunnen gaan.

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Kom in Contact

Benieuwd naar ons shortlease aanbod? Bekijk direct al onze modellen.

Bekijk ons shortlease aanbod

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen