Skip to content

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Rijk wil gevaarlijke verkeerssituaties aanpakken, 165 miljoen beschikbaar t/m 2021

Rijk wil gevaarlijke verkeerssituaties aanpakken, 165 miljoen beschikbaar t/m 2021

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) schrijft in een brief aan de tweede kamer dat er volgend jaar €165 miljoen euro beschikbaar komt om t/m 2021 gevaarlijke fietspaden, wegen, rotondes en kruisingen veiliger te maken. Bijna 190 gemeenten, twee waterschappen en alle provincies vallen hieraan ten goede.

Afgelopen jaar konden lagere overheden tot september een aanvraag doen bij het ministerie om onveilige verkeerssituaties aan te pakken. Om hiervoor in aanmerking te komen, wordt gevraagd dat de overheden zelf een gelijk bedrag investeren voor de geplande aanpassing. Het blijft niet bij €165 miljoen. De komende 10 jaar wordt er €500 miljoen gereserveerd om gevaarlijke situaties te verbeteren bij lokale overheden. Denk hierbij aan fietspaden die verbreed worden, veilige bermen, rotondes i.p.v. kruispunten, vrij liggende fietspaden en wegversmallingen. Daarnaast krijgen 30 gemeenten geld om veilige schoolzones te creëren. De planning is dat 2/3 van de maatregelen uitgevoerd is binnen een jaar.

Er zijn volgens Minister van Nieuwenhuizen veel goede plannen ingediend. Extra budget gaat het verschil maken om de verkeersveiligheid te verbeteren. "Wij zetten de rijksverdubbelaar in. Op die manier kunnen de mensen bij de lokale en regionale overheden nu snel aan de slag om die gevaarlijke kruising of dat te smalle fietspad onder handen te nemen. Dit gaat echt een verschil maken en zorgen voor minder ongevallen op die wegen en fietspaden."

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Kom in Contact

Benieuwd naar ons shortlease aanbod? Bekijk direct al onze modellen.

Bekijk ons shortlease aanbod

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen