Skip to content

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Shortlease auto

Shortlease auto

Wat betekent Shortlease auto rijden?

Shortlease auto rijden is het best te omschrijven als de inzet van flexibele mobiliteit. Als u een Shortlease auto rijdt heeft u voor een korte periode de beschikking over een auto. U betaalt heel eenvoudig een maandelijks afgesproken bedrag, inclusief een aantal vrije kilometers. Zo creëert u de flexibiliteit van een huurauto maar dan wel met alle faciliteiten van een lease auto.

Een Shortlease auto bevindt zich tussen het termijn van een leasecontract en een huurovereenkomst. Het combineert daarmee het gunstige prijsniveau van een leasecontract met de flexibiliteit qua looptijd van een huurovereenkomst. Het maandtarief van een Shortlease auto ligt gemiddeld iets hoger dan dat van een traditioneel leasecontract. Bij een traditioneel leasecontract is sprake van een vaste looptijd van een aantal jaar en weinig flexibiliteit.

Bij een eventuele voortijdige beëindiging worden er hoge boetekosten berekend. De looptijd van een Shortlease auto heeft een minimale looptijd van 3 maanden, waarna het contract op "flexibel opzegbaar" wordt gezet. Na de minimale inzetperiode is het contract te beëindigen zonder dat dit extra kosten met zich mee brengt.

Is het shortlease auto rijden interessant voor u?

shortlease-300x280

Hier een aantal voorbeelden waarom het Shortleasen van een auto de ideale oplossing kan zijn.

- U heeft onlangs een bedrijf gestart of bent ZZP-er. De inkomsten kunnen nog wat onzeker zijn of u bent afhankelijk van binnenkomende opdrachten;

- U heeft al een bedrijf en neemt een nieuwe medewerker aan. Dan biedt de flexibiliteit om een Shortlease auto te kiezen in plaats van een langlopende leaseverplichting u de ideale invulling.

Wat wordt er bedoeld met bijtelling?

Als u een lease e/o Shortlease auto gaat rijden dan krijgt u te maken met bijtelling. Als u met een auto van uw bedrijf privé gaat rijden wordt het privé voordeel bijgeteld bij uw inkomen. Een percentage van de nieuwprijs van de auto komt dan bij uw inkomen op waarover u belasting betaalt.

Bijtelling is dus belasting, wanneer u de auto van uw bedrijf privé gaat gebruiken wordt de auto gezien als loon. Over dit loon moet vervolgens belasting betaald worden. De hoeveelheid belasting hangt af van hoeveel procent bijtelling uw shortlease auto heeft. Het bijtellingspercentage voor de betreffende auto vindt u op onze website.

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen