Skip to content

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Shortlease boetes

Shortlease boetes

Het was altijd een geruststellende gedachte van de leaserijder, geen aantekeningen wanneer u 35 km per uur te hard rijd. De auto stond niet op de leaserijder zijn naam maar op die van de leasemaatschappij. Per 1 december 2013 zijn hierin wijzigingen doorgevoerd door de overheid. Politie-boete Leasemaatschappijen zijn verplicht om de identiteit van de bestuurder aan justitie door te geven. Bij 30 km te hard rijden volgt er een zwaardere straf, want deze verkeersovertreding wordt omgebogen naar een strafbeschikking. Shortlease Nederland is dan verplicht om bij het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) klantgegevens bekend te maken. Het is dan niet meer mogelijk om anoniem een zwaardere verkeers-overtreding te begaan. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de persoonsgegevens van de overtreder vastleggen en de Officier van Justitie bepaalt per geval de straf. Dit betekent dat de straf bij herhaling steeds zwaarder wordt.

Wat betekent dat voor u als leaserijder?

Bijna elke berijder van een shortlease auto ontvangt wel eens een boete. Ook Shortlease Nederland ontvangt regelmatig boetes van verschillende instanties voor berijders van shortlease auto’s. Wij zijn als Shortlease Nederland verplicht om klantgegevens bij het CJIB bekend te maken. Het CJIB neemt contact op met de werkgever. Het is niet meer mogelijk om anoniem een zwaardere verkeersovertreding te begaan.

Wat betekent dat voor u als werkgever?

Als het kenteken bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) op naam van de Leasemaatschappij of garagebedrijf staat geregistreerd, zijn wij verplicht om bij het CJIB uw gegevens bekend te maken. Dit geldt ook als wij voor u de administratieve afhandeling van de bekeuringen uitvoeren. Het CJIB neemt dan rechtstreeks contact op met u. Dat geldt ook voor de kentekens die bij de RDW op naam van uw bedrijf staan geregistreerd. Het is voor u als werkgever belangrijk om een juiste en actuele berijdersadministratie bij te houden, zodat u in voorkomende gevallen in staat bent om de juiste persoon bij het CJIB kenbaar te maken. Als u niet aan deze vraag kunt voldoen, wordt uw naam door het OM vastgelegd als overtreder. Als de daadwerkelijke bestuurder onbekend blijft, dan wordt de zaak na verhoor overgedragen aan het Openbaar Ministerie (OM). De Officier van Justitie zal de zaak verder afhandelen en besluiten om óf alsnog een strafbeschikking op te leggen of om de zaak voor te leggen aan de rechter. Er wordt momenteel gewerkt aan een wetsvoorstel om de recidive regeling per 1 januari 2015 ook van toepassing te laten zijn op lichtere overtredingen.

Niet op tijd betalen van Shortlease boetes

Wanneer u uw boete na het maken van een verkeersovertreding niet op tijd betaald wordt deze boete met 50% verhoogd. Er wordt door het Justitieel incasso bureau een aanmaning verstuurd naar de shortlease maatschappij. In dit geval zal Shortlease Nederland deze eerste aanmaning betalen. Vaak worden de kosten hiervan rechtstreeks op het salaris van de berijder ingehouden door de contractant. Om hoge kosten te voorkomen kunnen berijders van een shortlease voertuig veel beter zelf de boete direct betalen. Dit voorkomt vele extra kosten.

Shortlease boetes in het buitenland

Het aantal buitenlandse boetes is de afgelopen jaren stevig gegroeid. Boetes vanuit het buitenland worden direct betaald door Shortlease Nederland aan de desbetreffende buitenlandse instantie. Deze worden vervolgens één op één doorbelast aan de berijder van de lease auto.

Bezwaar aanmaken tegen verkeersboetes

Het kan voorkomen dat u als berijder onterecht wordt beboet. In dit geval kunt u bezwaar aantekenen tegen de boete. Hierbij heeft u wel een machtiging van de shortlease maatschappij nodig. U kunt deze machtiging direct aanvragen bij Shortlease Nederland.

Digitaal in beroep tegen verkeersboetes

Sinds januari 2014 is het mogelijk om online in beroep te gaan tegen uw lease boete. Via de website van het OM kunt u inloggen met uw DigiD en het CJIB-nummer van de beschikking. Het gaat in dit geval alleen om bekeuringen verzonden door het CJIB. Heeft u nog vragen over shortlease boetes? Neem dan gerust contact op met Shortlease Nederland of reageer via het onderstaande reactieformulier.

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen