Skip to content

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Strakkere 3-serie

Strakkere 3-serie

FACELIFT VOOR DE 3 SERIE

Strakkere 3-Serie 

 

De Sedan en Touring van de G20-generatie van de BMW 3 Serie krijgen een facelift, ook wel Life Cycle Impuls (LCI) genoemd bij BMW. Geen hele ingrijpende update, maar genoeg om de auto net weer een beetje beter te maken. In juli van dit jaar moet de introductie plaatsvinden.  

 

Geen 4-Serie grille

De grote grille van de 4 Serie blijft de 3 Serie LCI bespaard. BMW wil meer onderscheid maken tussen de verschillende modellen in het gamma, dus blijft het conservatieve uiterlijk van de ‘3er’ behouden.

Fris front: nieuwe koplampen en nieren

Met de facelift krijgt de vernieuwde 3 Serie hervormde koplampen. De ‘inham’ – of het puntje – aan de onderkant van de koplampen die kenmerkend was voor het pre-facelift model is nu verdwenen. Er is plaats voor platte, strakkere koplampen, zoals ook de 5 Serie dat heeft. De omgekeerde L-vormige elementen die fungeren als dagrijverlichting en richtaanwijzers zijn ook nieuw. Frappant detail is dat blauwe accenten nu niet meer alleen bij BMW Laser-koplampen horen, maar nu ook bij de optionele adaptieve led-koplampen.

Ook de nieren zijn opnieuw vormgegeven. De afgeronde nieren maken plaats voor een exemplaren met scherpere hoeken en zijn bovendien voorzien van dubbele spijlen in plaats van enkele.

Bumpers

Ook de bumpers ondergaan een kleine make-over. Vooral aan de achterkant, waar meer delen gespoten zijn in de carrosseriekleur. Afhankelijk van de motorvariant zijn de uitlaatstukken nu 90 of 100 mm in plaats van 80 en 90. De meest opvallende veranderingen aan het uiterlijk zijn te vinden op de BMW 3 Serie in M-trim. Daarbij is de achterbumper voorzien van een diffusor die hoog doorloopt aan de zijkanten van de auto. Ook de horizontale reflectors zijn verdwenen.

Verder zijn nu hoogglans zwarte Shadowline-elementen standaard, evenals 17-inch lichtmetalen wielen.

Nieuw uitrustingsniveau

Nieuw is het M Sport Pack Pro dat zijn intrede maakt met de G20 3 Serie LCI. Dit is een aanvulling op het Model M Sport-pakket. Wanneer je deze optie aanvinkt krijg je onder meer een uitgebreid M hoogglans Shadow Line uitrusting en M Sportremmen met rode klauwen. Dit krijg je bovenop het M Sport-pakket dat bestaat uit een honingraatstructuur voor de nieren, een eigen design voor de voor- en achterbumper en nieuwe 18-inch lichtmetalen M-wielen die achter breder zijn dan voor.

Nieuwe kleuren zijn Skyscraper grijs metallic, M Brooklyn grijs metallic, evenals de BMW lndividual-kleuren Frozen Pure grijs metallic en Frozen Tanzanite blauw metallic.

BMW Curved Display

De grootste veranderingen vinden binnenin plaats. BMW heeft de boel flink opgeruimd, zoals we dat ook andere modellen zagen. Zo is de fysieke bediening voor de climate control volledig verdwenen. De automatische airconditioning met 3-zoneregeling bedien je nu via het Touch Control Display. Over het display gesproken, die is ook nieuw. Het nieuwe centrale 14,9-inch gebogen display vormt één geheel met het 12,3-inch display voor de neus van de bestuurder. Het centrale scherm is een touchscreen, maar ook te bedienen met de i-Drive controller. Die is gelukkig gebleven. De transmissiehendel heeft ook de nieuwe vormgeving gekregen, die we eerder bij andere modellen al zagen.

Motoren: vrijwel gelijk aan pre-facelift

Onder de motorkap heeft alleen de 330i een kleine wijziging. Deze heeft een ander spruitstuk voor betere efficiëntie. Nadeel daarvan is dat hij nu 245 pk heeft in plaats van 258 voor de facelift. De rest van het aanbod blijft gelijk: de 318i met 156 pk, de 184 pk sterke 320i en het voorlopige topmodel M340i met 374 pk. Het is nog even wachten op de volledig elektrische i3, tot die tijd is er keuze uit plug-in hybrides: de 320e met 204 pk en de 330e met 292 pk. Dieselen kan ook nog steeds met de BMW 3 Serie met de 318d met 150 pk, 320d met 190 pk, 330d met 286 pk en M340d met 340 pk.

Alle LCI 3 Series worden geleverd met een achttraps Steptronic automaat met flippers achter het stuur. Optioneel is er een achttraps Steptronic Sport transmissie, met onder meer launch control. Een 3 Serie met handbak bestellen is niet meer mogelijk.

Juli 2022

BMW maakt haast met de introductie van de vernieuwde BMW 3 Serie. In juli van dit jaar moet de auto er al zijn. Momenteel zijn er nog geen prijzen bekend, maar die zullen ongetwijfeld snel volgen.

Shortlease een BMW 

Shortlease Nederland heeft een ruim aanbod BMW's, Shortlease bijvoorbeeld een BMW 1-serie bij Shortlease nederland vanaf €578,- per maand op basis van Full Operational Lease, na 30 dagen alweer per dag opzegbaar!

Maar ook een BMW 3-serie of BMW X1 zit in het ruime aanbod van Shortlease aanbiedingen bij Shortlease Nederland, neem contact met ons op voor een persoonlijke shortlease aanbieding.

 

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen