Skip to content

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Subsidie voor aanschaf elektrische bestelauto's in 2021

Subsidie voor aanschaf elektrische bestelauto's in 2021

Er komt in 2021 een aanschafsubsidie, volledig voor elektrische bestelauto's. Deze subsidie is grotendeels vergelijkbaar met de subsidie voor elektrische personenauto's', die er dit jaar al was.

De ontwikkeling van elektrische bestelauto's staat niet stil. Er komen steeds meer varianten op de markt en de overheid wil graag dan ondernemers overstappen naar elektrisch. Om dit voor elkaar te krijgen komt er in 2021 een subsidie voor het aanschaffen van een elektrische bestelauto. Ondernemers ontvangen 10% aanschafsubsidie, tot een maximum van €5.000,-. Er zitten wel enkele 'adders onder het gras'. Indien de auto binnen drie jaar wordt verkocht, dan moet er een deel worden terugbetaald. Daarnaast moet de elektrische bestelauto een minimale actieradius hebben van 100 km. Indien er aan deze twee voorwaarden wordt voldaan, dan maakt men aanspraak op de subsidie.

Er komt in totaal €185 miljoen euro beschikbaar, waarbij de jaarlijkse pot ieder jaar kleiner wordt. In 2021 is er €22 miljoen vrijgemaakt. De regeling blijft geldig t/m 2025 van kracht en daarbij geldt dat ondernemers aanspraak kunnen maken op de subsidie, zolang er nog geld beschikbaar is. Naast de aanschafsubsidie kunnen ondernemers ook van de milieu-investeringsaftrek gebruik maken. Zo kunnen de kosten nog verder gedrukt worden.

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Kom in Contact

Benieuwd naar ons shortlease aanbod? Bekijk direct al onze modellen.

Bekijk ons shortlease aanbod

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen