Skip to content

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Subsidiepot voor aanschaf nieuwe EV is leeg

Subsidiepot voor aanschaf nieuwe EV is leeg

Ben je van plan om nieuwe EV aan te schaffen en dacht je daar nog subsidie voor kunnen krijgen? Dan ben je nu te laat. De subsidiepot is na slechts één week helemaal leeg. Je kunt nog wel subsidie krijgen als je een gebruikte elektrische auto aanschaft.

Vanaf 1 juli was het mogelijk om €4000,- subsidie aan te vragen als je een nieuwe EV aan wilde schaffen (of private-leasen) met een catalogusprijs van maximaal €45.000,-. Deze subsidie werd met terugwerkende kracht ook beschikbaar voor mensen die en EV hadden gekocht vanaf 4 juni. Het werd al snel duidelijk dat er massaal gebruik werd gemaakt van deze regeling. Uit cijfers van de RVO blijkt dat binnen een week het volledige bedrag (10 miljoen euro) geclaimd is. Voor wie buiten de boot gevallen is, de aanvragen die dit jaar niet behandeld zijn kunnen doorgeschoven worden naar 2021.

Voor mensen die een tweedehands elektrische auto aan willen schaffen is er beter nieuws. Van de 7,2 miljoen die er voor hun beschikbaar is gesteld, is er tot aan vorige week maar 1,4 miljoen euro subsidie aangevraagd. Echter is het subsidiebedrag wel lager. Je kunt €2000,- subsidie krijgen bij een maximale cataloguswaarde van €45.000,-. Let wel, de voorwaarde is wel dat de auto wordt aangeboden bij een RDW-erkend bedrijf. Voor private-leasers geldt dat de subsidie wordt uitgestreken over de termijnbedragen die je af moet dragen.

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Kom in Contact

Benieuwd naar ons shortlease aanbod? Bekijk direct al onze modellen.

Bekijk ons shortlease aanbod

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen