Skip to content

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Volvo begrenst de topsnelheid van alle modellen op 180

Volvo begrenst de topsnelheid van alle modellen op 180

Met deze maatregel wil Volvo de veiligheid op de wegen verbeteren en het zoveel als mogelijk beperken van ernstige verwondingen en dodelijke slachtoffers. Volvo heeft op zijn website aangekondigd dat het concern vanaf 2020 de topsnelheid van alle modellen gaat beperken tot 180 kilometer per uur.

Het voornemen volgt uit Vision 2020, dit is een meerjarenprogramma met als doel dat er geen enkel dodelijk ongeval meer plaatsvindt met een Volvo. Volvo heeft op basis van eigen onderzoek vastgesteld dat veel van dit soort ongevallen dmv technische hulpmiddelen, met behulp van rijhulpsystemen kunnen worden bereikt, echter hierbij blijft de automobilist de zwakke schakel. Hiermee wordt oa bedoelt het gevaar bij een snelheidsovertreding, alcohol, drugsgebruik of afleiding door mobiele telefoons. Volvo zegt op de site dat het de discussie wil aangaan of autofabrikanten het recht hebben – of zelfs de plicht – om technologie in auto's te installeren die het gedrag van de chauffeur verandert.

Naast het beperken van de topsnelheid is het een prima zaak dat er tevens door Volvo wordt onderzocht hoe een combinatie te maken van snelheidsregeling en kaarttechnologie waarbij snelheden rond scholen en ziekenhuizen in de toekomst automatisch kunnen worden beperkt.

Volvo presenteert op 20 maart tijdens een Zweeds veiligheidsevenement ideeën om ook de probleemgebieden alcohol-, drugs-, en medicijngebruik en andere afleiding aan te pakken.

Benieuwd naar het Volvo assortiment van Shortlease Nederland?

Bekijk ons Volvo aanbod

Bron:Fleet & Mobility

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen