Skip to content

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Waarom Nederlanders hun auto liever niet uitlenen

Waarom Nederlanders hun auto liever niet uitlenen

Leen jij je auto wel eens uit?

Dat onze auto ons dierbaar is blijkt wel uit een recent onderzoek. Hierin kwam namelijk naar voren dat we ons voertuig liever niet zomaar uitlenen aan iemand anders. Hoewel we overtuigd zijn van onze eigen kwaliteiten achter het stuur (80% van de Nederlanders betitelt zichzelf een bekwaam chauffeur), ontbreekt dat vertrouwen in onze medemens. Daarbij maakt de persoon in kwestie niet zoveel uit. We geven onze auto gewoonweg liever niet mee aan onze vrienden of familie, laat staan aan onze collega’s op het werk.

Toch is er een doelgroep die eerder kans maakt op het lenen van de auto. Ruim 11% zou ja zeggen als een broer, zus of moeder om onze autosleutels vraagt. Ook zijn we nog wel bereid om de auto uit te lenen aan onze partner. Ook hier moet worden opgemerkt dat ruim 6% van de ondervraagden ook hier geen heil in ziet. De heilige koe uitlenen aan het kroost komt op een goede derde plaats. Toch geeft ruim 12% van de ouders er de voorkeur aan om het kind op de fiets weg te sturen. Is dit wantrouwen eigenlijk wel terecht?

De auto niet uitlenen: schade is de hoofdreden

Als we het al overwegen, lenen we onze auto liever uit aan een volwassen persoon dan aan een jonge bestuurder. De stelling is terecht. Het onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat 1 op de 5 jongeren in de leeftijd van 18-34 jaar wel eens schade heeft gereden. Aan een geleende auto uiteraard. Deze doelgroep beslaat een groot percentage van de ruim 14% mensen die wel eens een kras of deuk heeft opgelopen met een geleend voertuig.

Naast het feit dat vooral jongeren schade rijden met auto’s die zij lenen, speelt ook de eerlijkheid een rol. Onderzoek heeft aangetoond dat vooral mensen onder de 34 jaar nog wel eens een leugentje om bestwil maken. Dat wil zeggen dat 1 op de 10 mensen in deze doelgroep liegt over de schade die zij veroorzaken aan de geleende voertuigen. Bij bestuurders in een leeftijdscategorie van tussen de 35-39 jaar ligt dit percentage op ruim 4% tegenover 2,2 % van de mensen in een leeftijd van 39 jaar en ouder.

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Kom in Contact

Benieuwd naar ons shortlease aanbod? Bekijk direct al onze modellen.

Bekijk ons shortlease aanbod

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen