Skip to content

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Wanneer is shortleasen interessant voor jou?

Wanneer is shortleasen interessant voor jou?

Was het maar zo eenvoudig, een goede keuze maken wat betreft vervoer. Ongeacht of het voor jezelf als particulier, zzp’er of beheerder van het bedrijfswagenpark is. De voordelen van leasen zijn inmiddels wel bekend. Je bespaart grote investeringen in de aanschaf en hebt niet te maken met (onverwacht) hoge reparatiekosten.

Zorgen over verzekeringen en belastingen zijn ook niet nodig, dit wordt allemaal door de leasemaatschappij geregeld. En gaat er iets mis met de auto? De leasemaatschappij verzorgt ook het vervangend vervoer. Schaf je zelf je auto aan als particulier, dan moet je dit kunnen financieren. Je draait zelf op voor bijkomende kosten en je zult de oude auto zelf moeten verkopen als je toe bent aan een nieuw voertuig.

De vraag "Wat is mijn auto waard?" is dan terecht en een eenduidig antwoord is niet zo snel te geven. De prijs die je voor je oude auto terug krijgt, zal van je eigen onderhandelingen afhangen.

Een auto in eigen bezit of een auto op een langlopend leasecontract is voordelig als je veel kilometers rijdt, zeker een aantal dagen per week. Als beheerder van een wagenpark is leasing voordelig als je altijd voldoende functionarissen hebt die een oudere leasewagen kunnen overnemen in geval van vertrek van de vorige bestuurder. Wanneer je echter te maken krijgt met een tijdelijk tekort aan wagens of als je als zelfstandige wel gebruik maakt van een auto, maar niet elke dag, dan is shortleasing de makkelijke keuze.

Bekijk ons aanbod

Bij shortleasen profiteer je namelijk van de service van een langdurig leasecontract, maar dan met veel meer flexibiliteit. Je leasecontract is per maand opzegbaar en zeker bij tijdelijke ondercapaciteit in een bedrijfswagenpark is shortleasing de meest voordelige optie om bij te kunnen schalen. Een tijdelijk tekort is zo op te vangen en leasewagens die niet vaak in bedrijf zijn, zijn eenvoudig om te zetten in shortleasecontracten. Niet alleen plan je je bezettingsgraad flexibeler, je bespaart ook nog eens aanzienlijk in de kosten.

Als zzp’er zijn er nog meer redenen om te kiezen voor shortleasing. Wie graag in de nieuwste auto rijdt, is goed af met een contract dat meestal een looptijd van twee maanden tot twee jaar kent. Na die periode kun je eenvoudig een contract afsluiten voor een nieuwer model. Nu alle auto’s elk jaar zuiniger worden en de bijtelling op elektrische auto’s vervalt, is Shortleasing nooit een slecht idee. 

Shortleasing is ook ideaal als je een nieuwe auto wilt uitproberen. Iedereen heeft wel zijn voorkeuren voor een bepaald merk of type, maar met shortleasing heb je de mogelijkheid om op tijdelijke basis een geheel nieuw merk uit te proberen. Zo kun je kiezen voor een milieuvriendelijke optie, zoals een auto die rijdt op CNG of een hybride wagen. Heb je te maken met een milieuvriendelijke klantenkring? Dan helpt Shortleasing je zelfs met je imago. 

Voor startende ondernemers is shortleasing ideaal. Want hoe vaak komt het voor dat je voor langdurige leasecontracten jaarrekeningen moet overleggen, die je als starter gewoonweg nog niet hebt? Bij shortleasing loop je niet tegen dit administratieve probleem aan.

Kom in Contact

De slimme ondernemer houdt altijd het kostenplaatje in gedachten. Wie verwacht dat de grotere flexibiliteit van shortleasing zich vertaalt in een hogere prijs per maand dan met een langdurig leasecontract, zal voor verrassingen komen te staan. De prijs van shortleasing hoeft beslist niet hoger te zijn.

Voor bedrijven is er nog een ander groot voordeel aan shortleasing. Veel bedrijven werken met flexibele en tijdelijke arbeidscontracten. Zeker bij een eerste arbeidscontract zal de looptijd vaak een half jaar zijn. Opnieuw is shortleasing dan de ideale oplossing. Zijn er dan ook nog redenen om hier nee tegen te zeggen? Wellicht zijn we een beetje bevooroordeeld. Of gewoon razend enthousiast om meer mensen aan een leaseauto te helpen.

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen