Skip to content

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Wat zijn de kosten van Shortlease?

Wat zijn de kosten van Shortlease?

Alle kosten voor shortlease op een rij

Als je kiest voor shortlease, betaal je één vast bedrag per maand. In feite is dit leasecontract dus opgesteld op basis van full operational lease. Dat wil zeggen dat je geen zorg hoeft te dragen voor de kosten van de verzekering, de wegenbelasting en het onderhoud. De enige bijkomende kosten waarmee je te maken krijgt met shortlease zijn die voor de brandstof. Deze relatief nieuwe vorm van leasen geeft vooral veel voordelen aan startende ondernemers. Maar, er zijn ook steeds meer particulieren die gebruik maken van flexibel leasen met shortlease.

De hoogte van de maandelijkse termijn is natuurlijk ook afhankelijk van de auto die je graag wilt gaan rijden. Des te luxer en groter het voertuig, des te hoger jouw maandelijkse leasetermijn. Ook de kilometers die je gaat rijden zijn bepalend voor de kosten die je uiteindelijke betaald. Omdat een contract op basis van shortlease al na één maand gewijzigd kan worden, kun je het aantal kilometers en dus ook de kosten eenvoudig afstemmen op jouw situatie. Zo hou je de kosten dus zelf in de hand.

Voordelen van shortlease

Shortlease brengt naast de lage leasekosten nog meer voordelen met zich mee. Zo is het leasen over een korte periode vele malen voordeliger dan dat je een auto zou moeten huren. Vaak ben je dan al snel een bedrag tussen de € 20 en € 50 per dag kwijt. Met shortlease is dat niet het geval. Ook hoef je geen extra borg te betalen als je via shortlease gebruik wilt maken van een auto.

Daarnaast heb je met deze vorm van leasen veel keuze uit diverse verschillende modellen auto’s. Zo kies je dus altijd het voertuig dat past bij jouw persoonlijke situatie. Het contract is daarnaast zeer flexibel. Je huurt voor een minimale periode van slechts 3 maanden. Daarna kun je het contract opzeggen of wijzigen wanneer jij dat wilt. Je zit dus niet onnodig lang vast aan een auto en hebt tevens niet te maken met hoge afkoopbedragen of boeteclausules.

Wanneer kiezen voor shortlease?

Shortlease kies je als je wél gebruik wilt maken van een correcte auto, maar daar het liefst niet te lang aan vast zit. Dit kan nodig zijn omdat jij je wilt oriënteren op een specifiek model auto, of omdat je een tijdelijke aanstelling hebt waar je passend vervoer voor nodig hebt. Ondernemers kiezen voor shortlease als ze te maken hebben met tijdelijke werknemers of als er een nieuwe werknemer met een tijdelijk arbeidscontract in dienst treedt. Ook ondernemers die hun wagenpark graag flexibel houden kiezen steeds vaker voor het leasen over een korte periode. Shortlease is dan verreweg de meest voordelige én flexibele keuze.

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Kom in Contact

Benieuwd naar ons shortlease aanbod? Bekijk direct al onze modellen.

Bekijk ons shortlease aanbod

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen