Skip to content

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Wat zijn de nieuwe coronaregels in een auto, taxi en bus?

Wat zijn de nieuwe coronaregels in een auto, taxi en bus?

Vanaf 1 juli gelden er nieuwe maatregelen in (les)auto's, taxi's en bussen als het gaat om de verspreiding van het coranavirus tegen te gaan. En goed nieuws, het wordt allemaal wat eenvoudiger om je te houden aan de coronaregels in de auto.

Tot voor kort mocht je alleen met mensen uit hetzelfde huishouden in een auto zitten, maar nu mag je 'gewoon' weer met iedereen op pad in de auto. Dit geldt voor zowel je eigen auto als een huurauto. Wat nog wel geadviseerd wordt (maar niet verplicht is) is om een mondkapje te dragen, indien je in de auto zit met verschillende huishoudens.

Ook voor rijschoolhouders worden de regels soepeler. Er mogen meerdere leerlingen samen in de auto plaatsnemen, uiteraard met vooraf een gezondheidscheck en een mondkapje. Wat opvallend is, is dat als er maar 1 leerling in de auto zit, het mondkapje niet meer verplicht is.

Voor personenbusjes, touringcars en taxi's geldt dat alle zitplaatsen gebruikt mogen worden, indien er mondkapjes gedragen worden en er een gezondheidscheck van te voren plaatsvindt. Dit geldt ook voor wanneer je busje of touringcar huurt, omdat er in veel gevallen meer mensen kunne plaatsnemen dan in een 'normale' auto.

Gelukkig kunnen we concluderen dat er veel mogelijk is en zo iedereen weer grotendeels in zijn of haar ritme komt. Soms zijn mondkapjes verplicht, soms is het geadviseerd. Stap je met een groepje in een auto, dan kun je in principe op pad zonder voorzorgsmaatregelen. Let nog wel even goed op in een lesauto, bus of taxi of je wel handelt volgens de regels.

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Kom in Contact

Benieuwd naar ons shortlease aanbod? Bekijk direct al onze modellen.

Bekijk ons shortlease aanbod

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen