Skip to content

8,6

Gebasseerd op:

106 ervaringen
  1. Home
  2. Rijervaringen
  3. Rijervaring Hyundai i10 (review)

Rijervaring Hyundai i10 (review)

Merk: Hyundai Model: i10 Lease auto: Shortlease Hyundai i10 1.0 Blue Go! 5drs

"Op het gebied van veiligheid is een Hyundai i10 royaal bedeeld en scoort een ruime voldoende"

 

Eerste kennismaking

Mijn eerste kennismaking met de Hyundai i10 geeft een zeer positieve indruk. De i10 heeft weinig tekortkomingen, is zuinig, alleen maar niet snel. De i10 is compact en haalt het maximale uit de buitenmaten. Binnen de mogelijkheden van een kleine auto heeft Hyundai een prima prestatie geleverd.

Rijervaring

De Hyundai heeft een lager zwaartepunt, waardoor hij steviger op de weg ligt. Ook heeft de i10 een fijn geluid onder de moterkap komen, waardoor je de rij-eigensschappen zelf sportief kunt noemen. Echter zodra je de snelweg op rijdt, merk de dat het geluid van de moter niet matcht met de snelheid. Met de 66 pk moet je hem flink op toeren rijden, anders valt de moter vrij snel 'dood'. Een rotonde of een 'snelle' bocht in de derde versnelling zit er ook niet in. Vooral in de stad moet je veel schakelen. En schakelen zelf gaat overigens vlekkeloos, een lichte koppeling met een mooie overgang.

Interieur

De gebruikte materialen voor het interiuer van de i10 zijn niet om over naar huis te schrijven. Je vindt er voornamelijk hard plastic. Daarintegen heeft de 'kleine' Hyundai volop bewegingsruimte. De zittingenen van de voorstoelen bieden voldoende steun aan 'de langere benen'. Ook het de hoogte is goed verstelbaar, waardoor je een ideale gewenste positie creeert. Wil je achterin comfortabel zitten? Dan adviseer ik om er maximaal twee mensen plaatst te laten nemen. Niet alleen om de ruimte, maar ook een derde gordel ontbreekt. De bagageruimte van de i10 is de grootste in zijn klassen, dus voor de grote boodschappen is deze stadsauto perfect.

Nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Full Operational Lease
Flexibiliteit in het retourneren van auto's
Direct inzetbaar & leverbaar
Breng en haal service mogelijk
Variabele opzegging zonder boetes en afkoopsommen

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

8,6

Gebasseerd op:

106 ervaringen