Skip to content

8,6

Gebasseerd op:

106 ervaringen
  1. Home
  2. Rijervaringen
  3. Rijervaring Kia Picanto (review)

Rijervaring Kia Picanto (review)

Merk: Kia Model: Picanto Lease auto: Shortlease Kia Picanto

"De Kia Picanto met zijn nieuwe lijn, moderne uitstraling, is zuinig en heeft prima rijeigenschappen"

 

Eerste kennismaking

De Kia Picanto is een voordelige en uitstekend rijdende kleine auto met een volwassen karakter. De volledig nieuw ontwikkelde Kia Picanto ziet er beter en sportiever uit. Met zijn gelijkgebleven buitenmaat heeft de auto meer binnenruimte. De vorige generatie van de picanto was ook een topauto, de nieuwe variant lijkt in dat opzicht veel op zijn voorganger. Absoluut geen koekblikje:)

Rijervaring Picanto

Aangezien ik mijn oude Picanto ging inleveren voor de nieuwste generatie Picanto, was ik heel benieuwd hoe deze reed. Voor mij was het geen verrassing, maar de nieuwste genratie Picanto rijdt nog beter dan zijn voorganger. Wat me gelijk opviel is dat de auto op slecht wegdek zijn werk beter doet, dus is voor iemand als ik (die veel op boerenweggetejs rijdt) een dat positief. Tot en met 100 km/h is de Picanto stil aan boord, maar ga je sneller rijden dan heb je alsnog niet het gevoel of zit je in een kleinere auto. De besturing is heel 'licht', dus dat is wel even wennen.

Vooral in de stad is de Picanto een perfecte auto. Makkelijk schakelen, fijn optrekken en met zijn voormaat ideaal parkeren. Echter op de snelweg is even snel een vrachtwagen inhalen er niet bij. De Picanto is comfortabel, maar de vering/demping had wel wat soepeler gekund. Qua veiligheid is deze kleine Koreaan subliem met zijn ABS en ESP. De boordcomputer noteerde telkens en zonder enige moeite 1 op 20.

Interieus Picanto

Het interieur van de Picanto is volwaardig afgewerkt. Chromen accenten, automatische verlichting en in hoogte verstelbare gordels. Dit draagt vooral bij an het gevoel van luxe als je onderweg bent. Qua ruimte heb je voorin weinig reden tot klagen. Er is genoeg hoofd en beenruimte voor de chauffeur en shotgun driver. Achterin, vooral als je lang bent, heb je het minder getroffen. Je zit al gauw met je knieen in de stoel voor je en met je kruin tegen het dak. De kofferbak is in vergelijking met zijn concurrenten en deze prijsklasse, bijvoorbeeld de Hyundai i10, aan de kleine kant. Toch kun je er prima je boodschappen in kwijt.

Conclusie

De Kia Picanto is nog steeds een aantrekkelijke, volwassen stadsauto. De luxe aankleding maakt het verschil met de concurrentie. Enige nadeel is de ruimte in de kofferbak.

Nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Full Operational Lease
Flexibiliteit in het retourneren van auto's
Direct inzetbaar & leverbaar
Breng en haal service mogelijk
Variabele opzegging zonder boetes en afkoopsommen

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

8,6

Gebasseerd op:

106 ervaringen