Bekijk al onze reviews op klanten vertellen Klanten beoordelen
Shortlease Nederland
8,6/10. Gebasseerd op 104 ervaringen.

U bevindt zich hier: Home - Rijervaringen - Rijervaring Kia Rio (review)

Rijervaring Kia Rio (review)

Merk: Kia Model: Rio Lease auto: Shortlease Kia Rio

"De nieuwe Kia Rio is compact, mooi vormgegeven, goede wegliggen en ruim van binnen"

Eerste kennismaking

Waar de kleine Kia Picanto op dit moment in het segment stadsauto's heer en meester is, wordt de Kia Rio (nog) voorbijgestreefd door concurrenten de Ford Fiesta, Opel Corsa en Volkswagen Polo. Zij zetten in de deze klasse (compacte auto's) nog steeds te toon. Dit gezegd te hebben is de Kia Picanto qua merkbetrouwbaarheid nog altijd top-notch.

Rijervaring Kia Rio

De Rio rijdt erg aangenaam en comfortabel. De auto is rustig, schakelt makkelijk en is qua prestaties, ten opzichte van het vorige model, een klasse beter. Het vorige model had als basis versie nog een 1,2 liter viercilinder met slechts 84 pk. De prestaties waarin toen ook matig te noemen. Het nieuwe model heeft echter een driecilinder van één liter groot, maar door gebruik van een turbo wel 100 of 120 pk. Tijdens de proefrit merken we op dat er vanuit het onderstel geluiden de kabine binnenkomen. De grote, brede banden lijken hier de oorzaak van te zijn. De standaard uitvoering heeft een ander type band, waardoor de auto stiller en comfortabeler wordt. Verder is de Rio zuinig en heeft weinig uitstoot.

Interieur Rio

De maten van de buitenkant zijn niet schokkend anders, het nieuwe model is 1,5 cm langer geworden. Bovendien is hij wat lager en breder. Daarentegen is de binnenruimte wel toegenomen. Voorin was bij de voorgaande modellen geen probleem, achterin was nog wel wat ruimte voor verbetering. De Rio is met een rechte achterzijde ontworpen, zodat er achterin meer plek is. Echter is het voor de langere ritjes niet te adviseren om met drie mensen op de achterbank te zitten. De bagageruimte valt ook in positieve zin op. Waar zo'n 300 liter de norm is voor bagageruimte in deze compacte klasse, valt de Rio positief op met 325 liter.

Conclusie

Ondanks de concurrentie bij compacte stadwagens is de Rio een goede keuze. Qua krachtbron en ruimte binnen is het een ideale stadsauto.

, 4 sterren, 17 September 2018