Skip to content

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen
  1. Home
  2. Vraag & antwoord

Vraag & antwoord

Algemeen

Hieronder vindt u de meest gestelde algemene vragen / antwoorden. Bijvoorbeeld met betrekking tot vervangend vervoer, lease-periodes en andere verwante zaken.

Hoe snel kan ik over een auto beschikken?
In principe kunt u binnen 1 à 2 dagen over een auto beschikken. Dit onder voorbehoud van acceptatie, de beschikbaarheid van de auto alsmede het voldoen van de borgstelling.

Kan de auto op locatie afgeleverd worden?
Wij kunnen de auto’s in geheel Nederland op locatie afleveren. De transportkosten bedragen € 74,- voor geel kenteken en voor grijs kenteken € 85,-.

Kan ik als particulier een auto leasen?
Nee, wij bedienen uitsluitend de zakelijke markt (B2B)

Kan ik de leaseauto aan het einde van het contract kopen?
Dat is afhankelijk van het leasecontract. Bij Operational lease heeft u de mogelijkheid om het voertuig aan het einde van de contractperiode over te nemen.

Kan ik een auto voor een korte periode leasen?
Uiteraard, Shortlease biedt u de mogelijkheid om een korte periode over een representatieve personenauto of bedrijfswagen te beschikken. Bijvoorbeeld gedurende de proeftijd van een nieuwe medewerker of voor een medewerker met een tijdelijk contract. U gebruikt uw Shortlease-auto net zo lang als ú hem nodig hebt: de minimale inzet periode is 1 maand tot maximaal 24 maanden.

Kan ik via Shortlease Nederland ook in een nieuwe auto rijden?
Ja, u kunt via ons in een nieuwe auto rijden.Wij kunnen o.a. de volgende merk/type auto’s nieuw uit voorraad leveren; Renault Clio HB en Estate, Renault Megane Estate, VW Polo, VW Golf, Kia Picanto, Kia Rio, Kia Cee'd, Fiat 500, Mini One enz.

Kunnen Shortlease auto’s worden afgeleverd en opgehaald in heel Nederland?
Wij bieden de mogelijkheid auto’s op locatie af te leveren en op te halen in geheel Nederland. Hiervoor bedragen de transportkosten € 74,- voor geel kenteken en voor grijs kenteken € 85,-

Mag er in een auto gerookt worden?
Nee, het is uitdrukkelijk verboden om in een door Shortlease Nederland BV geleverde auto te roken.

Mag ik accesoires zoals een carkit of een trekhaak, laten installeren?
Dit is uitsluitend toegestaan na overleg en schriftelijke toestemming met Shortlease Nederland BV. Verder dient bij plaatsing evenals bij verwijdering, dit geen beschadiging van de auto tot gevolg te hebben. Iets nagelvast aanbrengen is dus niet toegestaan.

Wanneer heb ik recht op vervangend vervoer?
Bij reparatie, onderhoud of schade herstel welke langer duurt dan 24 uur, heeft u recht op vervangend vervoer.

Wat te doen bij pech?
Bij pech onderweg kan iedere berijder van een shortlease auto een beroep doen op de alarmservice via het begeleidend boekje in de auto. Deze hulpdienst kan zeven dagen per week en 24 uur per dag worden bereikt.


Shortlease gerelateerd

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen / antwoorden met betrekking tot shortlease. Heeft u een vraag en kunt u het gewenste antwoord niet vinden? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Hoeveel bedragen de kosten van de breng- en haalservice?
De transportkosten voor de haal – en brengservice op locatie bedragen € 74,- voor geel kenteken en voor grijs kenteken € 85,-

Ik heb 12 maanden een auto nodig, kan ik ook gebruik maken van Shortlease?
Indien u niet gebonden wilt zijn aan langere contractperiodes is shortlease ook voor projecten die langer lopen uitermate geschikt. De minimale looptijd bedraagt 1 maand. Al onze contracten zijn na 1 maand dagelijks opzegbaar. Indien de auto door rijdt wordt telkens stilzwijgend het contract met 1 maand verlengd, met een maximale looptijd van 24 maanden.

Ik heb een eenmanszaak, kan ik gebruik maken van Shortlease?
Ja, u kunt gebruik maken van de inzet van een Shortlease auto. Op basis van inzending van een kopie van de KvK, een kopie legitimatie van de tekenbevoegde van de KvK en een kopie rijbewijs. Kunt u onder voorbehoud van acceptatie en een standaard borgstelling van 2 maandtermijnen een auto bij ons leasen. Een Shortlease auto is dan ook ideaal voor zzp'ers. 

Ik heb een V.O.F., kan ik gebruik maken van Shortlease?
Ja, u kunt gebruik maken van Shortlease. Op basis van een standaard borgstelling van 2 maandtermijnen kunt u onder voorbehoud van acceptatie een auto bij ons leasen.

Kan ik zelf de kleur en uitrusting bepalen bij Shortlease?
Shortlease Nederland BV werkt met categorieen waarbinnen u een voorkeur met betrekking tot een bepaald merk kunt aangeven. Al onze shortlease auto’s beschikken standaard over airconditioning, een metallic lak en een radio/cd speler. Specifieke wensen zoals kleur, en eventuele uitvoering/accessoires kunt u aangeven. Hier kunnen wij, voorzover mogelijk, rekening mee houden.

Kunnen startende ondernemers gebruik maken van Shortlease?
Ja, u kunt gebruik maken van Shortlease Nederland BV. Na het insturen van een kopie van de KvK, een kopie tekenbevoegde van de KvK en een kopie rijbewijs,kunt u onder voorbehoud van acceptatie en een standaard borgstelling van 2 maandtermijnen een auto bij ons Shortleasen.   

Moet een bedrijf in Nederland gevestigd zijn om gebruik te kunnen maken van Shortlease?
Uw bedrijf dient in Nederland ingeschreven te staan in het Handelsregister. Uitzonderingen hierop zijn natuurlijke personen met een onderneming t.w. eenmanszaak, VOF en CV evenals de vrije beroepen.

Voor welke doelgroepen is Shortlease interessant?
Shortlease is ideaal voor startende ondernemingen en organisaties die projectmatig te werk gaan. Maar u kunt ook denken aan de mobiliteitsbehoefte tijdens een proefperiode van een nieuwe medewerker.

Wat is de minimale contractsduur bij Shortlease?
De minimale contractsduur bij Shortlease Nederland B.V. bedraagd 1 maand. Al onze contracten zijn na 1 maand dagelijks opzegbaar.

Welke componenten zijn inbegrepen in de Shortlease tarieven?
De Shortlease tarieven van Shortlease Nederland BV zijn op basis van full operational lease en inclusief de volgende componenten: – Vooraf afgesproken jaarkilometrage. – Onderhoud, reparatie en banden. – Compleet verzekeringspakket inclusief WA casco- en ongevallen inzittendenverzekering. – 24-uurs alarmservice. – Vervangend vervoer bij reparatie en/of onderhoud na 24 uur. – Groene kaart.

Zijn bepaalde branches uitgesloten voor Shortlease?
Ja, bepaalde branches waaronder o.a. koeriersbedrijven, rijscholen en taxibedrijven zijn uitgesloten.Verder is het doorverhuren van Shortlease auto’s aan derden verboden.

Zijn de genoemde Shortlease tarieven inclusief verzekering?
Ja, de genoemde tarieven zijn inclusief een WA + Casco (Allrisk) verzekering en Exclusief brandstof en BTW.

Nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen