Skip to content

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. zzp
  3. Vijf besparingstips voor lease rijders

Vijf besparingstips voor lease rijders

Dat autorijden inmiddels een dure gelegenheid is, komt vast niet als een verrassing. U kunt echter wel veel geld besparen met een paar simpele aanpassingen. Hieronder vindt u een aantal tips voor het besparen op autokosten. besparen

Controleer regelmatig uw bandenspanning:

Het is verstandig om minimaal een keer per maand uw bandenspanning te controleren, vooral vooraf bij lange ritten. Ruim 60% van de auto’s in Nederland rijdt met een te lage bandenspanning. Zachte banden slijten namelijk sneller en uw auto verbruikt meer brandstof. Daarnaast stuurt de auto trager en heeft een langere remweg nodig.  

Rook niet in een shortlease auto:

Voorkom boetes voor roken. Werknemers mogen sinds januari 2014 al niet meer roken op de werkvloer. Dit rookverbod geldt ook in leaseauto’s van Shortlease Nederland, ook wanneer u alleen rijdt in de lease auto.  

Besparen op brandstofkosten:

Een kwart van uw totale autokosten bestaat uit brandstofkosten. Betrek dan ook altijd de brandstofkosten bij de keuze voor uw lease auto. Daarnaast zijn de  brandstofkosten ook mede afhankelijk van het rij- en tankgedrag van de berijders van de lease auto. Het is altijd verstandig om lokaal- en bij onbemande tankstations te tanken. Dit kan u een behoorlijke besparing op jaarbasis opleveren. Heeft u medewerkers die gebruik maken van een lease auto? Geef uw medewerkers met een te hoog brandstofverbruik tips over “Het nieuwe rijden”.  

Houdt u aan de advies van het Nieuwe Rijden:

U bespaart al snel meer dan 10% op brandstofkosten wanneer u zich houdt aan het advies van het Nieuwe Rijden. Daarnaast reduceert u de CO2 uitstoot en rijdt u stukken veiliger. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft in 2013 opdracht gegeven voor de volgende fase van Het Nieuwe Rijden. Alles over het nieuwe rijden leest u op de site van de ANWB.  

Looptijd verkorten of verlengen:

Het kan voorkomen dat u de lease auto eerder wilt inleveren of juist er langer mee door wil rijden. In overleg met Shortlease Nederland kunt u eenvoudig een berekening laten maken die u voordeel op kan leveren.

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen