Skip to content

8,5

Gebasseerd op:

121 ervaringen
 1. Home
 2. Rijervaringen
 3. Rijervaring Fiat 500 (review)

Rijervaring Fiat 500 (review)

Merk: Fiat Model: 500 Lease auto: Shortlease Fiat 500

Sinds juni 2012 rijden wij een Fiat 500 voorzien van vele opties waarover ik onderstaande #rijervaring / review baseer. De auto beschikt over climate controle, navigatie (van TomTom), Blue&me voor het hands-free kunnen bellen, een tiptronic semi-automaat, lichtmetalen velgen en een glazen dak (net geen panorama als je het mij vraagt). Al met al een complete auto, als je je bedenkt dat er standaard al een start-stopsysteem en elektrische ramen inzitten.

Stadsauto

IMG_9262

Bekijk Fiat 500 aanbieding

De auto oogt fris, speels en rijdt ook precies zo. Het is geen auto voor de lange afstanden, al kan dat af en toe prima. In de stad komt de fiat 500 toch beter tot zijn recht. De Fiat stuurt erg licht en rijdt lekker soepel door een druk centrum of kronkelige wegen in een woonwijk. Qua comfort heb je dan ook niets te klagen. Kleine kuilen in de weg voel je wel, maar dat is alles behalve storend.

Een punt dat wel storend kan zijn en juist handig moet zijn in de bebouwde kom: het start-stopsysteem. Het lijkt wel alsof Fiat hier achterloopt op haar concurrenten. Het systeem werkt niet altijd, soms wel, soms niet. Werkt het systeem wel, dan kan het zo zijn dat de auto vanuit zichzelf ineens weer aanspringt, bijvoorbeeld na vijf, tien of 20 seconden, af en toe houdt de Fiat het ook ineens drie minuten vol. Een ritje naar de Fiat dealer leverde ook niet het gewenste resultaat, al kon deze aangeven dat het probleem accu gerelateerd moest zijn.

In een file (kort of lang) kan de auto nog wel eens "stotteren" bij het wegrijden als deze in de eco-stand staat. Ook dat is niet storend, maar ik kan me wel voorstellen dat met één of meerdere passagiers dit voor hen geen pretje is.

Lange afstanden

IMG_9266

Lange afstanden zijn zoals gezegd te doen met de Fiat 500, maar het is geen aanrader. De stoelen van de Fiat 500 lenen zich niet voor een rit van een aantal uren. Als dit twee of drie keer per week het geval is, dan zou ik dit afraden. Ze zijn in mijn ogen simpelweg niet comfortabel genoeg. De stoelen zijn net iets te hard en staan nèt iets te rechtop. Daarbij is overigens cruise control een groot gemis, want ondanks dat de Fiat boordevol opties zit, beschikt ze niet over cruise control.

Ruimte

IMG_9261

De Fiat oogt erg klein van buiten, maar is geweldig ruim van binnen! Een dikke plus. Je hebt voldoende hoofd- en beenruimte als je voorin zit. Voor de passagiers achterin kan het wat proppen worden. Als je drie passagiers hebt die langer zijn dan 1.75m, dan zou ik een andere auto aanraden.

De kofferbak biedt ruimte voor kleine dingen maar de Fiat 500 is dan ook geen "spacewagon". Een makkelijke test wijst uit dat er twee kratjes bier meegenomen kunnen worden, een derde wordt een probleem. Als je dit vergelijkt met andere kleine auto's van bijvoorbeeld Renault of Citroen, denk ik dat zij dit beter op orde hebben.

Conclusie

De Fiat is een prima auto. Hij rijdt lekker, zit - in deze uitvoering - boordevol opties en ik mis dan ook alleen cruise control. De airco werkt goed en snel, vrijwel direct na het wegrijden is de auto gekoeld. Blue&me is een erg goede feature op de auto en ook het geluid (zowel radio als telefoneren) heeft de Fiat 500 het erg goed voor elkaar.

Zakelijke ritten zullen veelal alleen of met twee personen worden gereden en dan is de Fiat 500 een erg goede, ruime auto. Mijn review advies: een erg goede auto voor afstanden tot 150 kilometer. Mocht je echter vaak 150+ kilometer moeten rijden, dan adviseer ik een andere, wat meer luxere auto, te pakken.

De Fiat 500 laat zich erg vriendelijk bedienen. De auto rijdt soepel, vlot/snel en stuurt erg lekker. Een aanrader voor de ondernemer die een leuke, representatieve leaseauto wil. De Fiat is uitermate geschikt voor leuke reclame-doeleinden, denk bijvoorbeeld aan de Fiat 500's van ABN AMRO.

Bekijk Fiat 500 aanbieding

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Boordevol opties (in deze uitvoering);
 • BLue- en me werkt erg goed;
 • Goede en snelle airco
 • Stuurt lekker direct
 • Rijdt lekker pittig en is toch zuinig
 • Ruimte voorin

Nadelen

 • Weinig ruimte achterin en in de kofferbak
 • Geen cruise control (in deze uitvoering)
 • Stoelen zijn niet erg comfortabel bij lange afstanden
 • Start- en stop werkt niet probleemloos

Nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Full Operational Lease
Flexibiliteit in het retourneren van auto's
Direct inzetbaar & leverbaar
Breng en haal service mogelijk
Variabele opzegging zonder boetes en afkoopsommen

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

8,5

Gebasseerd op:

121 ervaringen