FAQ

Veelgestelde vragen

Shortlease is een innovatieve vorm van autohuur die het beste van twee werelden combineert: de flexibiliteit van een huurauto en de zekerheid van een leasecontract. In tegenstelling tot traditionele leasecontracten, waarbij je vaak vastzit aan langlopende verplichtingen, biedt Shortlease je de vrijheid om te kiezen voor de duur die het beste bij jouw behoeften past. Of je nu een auto nodig hebt voor enkele maanden, een jaar, of zelfs langer, Shortlease past zich aan jouw situatie aan.

Waarom zou je voor Shortlease kiezen? Hier zijn enkele overtuigende redenen:

 • 1. Flexibiliteit: Met Shortlease hoef je niet vast te zitten aan langlopende contracten. Je kunt maandelijks bepalen hoe lang je de auto wilt gebruiken en deze flexibiliteit is ideaal voor ondernemers, freelancers of particulieren met steeds veranderende behoeften.
 • 2. All-inclusive pakket: Shortlease omvat alle kosten, zoals onderhoud, verzekering, belastingen en pechhulp. Dit betekent dat je geen onverwachte kosten hebt en volledig kunt genieten van zorgeloze mobiliteit.
 • 3. Nieuwe auto’s: Shortlease auto’s zijn meestal nieuw of jong gebruikt. Je rijdt in een moderne en betrouwbare auto zonder je zorgen te maken over afschrijving of onderhoudskosten.
 • 4. Snelle beschikbaarheid: Bij Shortlease Nederland hebben we een breed scala aan voertuigen direct beschikbaar, zodat je snel de weg op kunt.
 • 5. Geen administratieve rompslomp: Shortlease vereenvoudigt het proces van autohuur en -beheer. Je hoeft je geen zorgen te maken over ingewikkelde administratie, en kunt je volledig richten op waar het echt om gaat.

Of je nu op zoek bent naar een praktische oplossing voor zakelijk wagenparkbeheer of gewoon behoefte hebt aan een tijdelijke auto zonder gedoe, Shortlease is de perfecte keuze. Kies voor gemak, flexibiliteit en comfort met Shortlease Nederland, en ervaar een nieuwe dimensie van mobiliteit! Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe Shortlease jouw leven eenvoudiger en efficiënter kan maken.

Bij Shortlease Nederland begrijpen we dat transparantie en duidelijkheid essentieel zijn als het gaat om financiële verplichtingen, waaronder BKR-registraties. Daarom geven we graag antwoord op de veelgestelde vraag: “Word ik bij het BKR geregistreerd bij het aangaan van een shortlease-overeenkomst?”

Bij Shortlease Nederland hoef je je geen zorgen te maken over een negatieve BKR-registratie wanneer je een shortlease-contract aangaat. Onze shortlease-overeenkomsten vallen doorgaans niet onder de BKR-registratie, omdat ze gekenmerkt worden door hun flexibiliteit en kortlopende aard. Dit betekent dat je, in tegenstelling tot langlopende leasecontracten of leningen, geen zware financiële verplichtingen aangaat die een BKR-registratie vereisen.

Wat maakt Shortlease Nederland anders?

 • 1. Kortlopende contracten: Onze shortlease-contracten variëren van één maand tot 24 maanden. Dit beperkte tijdsbestek maakt ze minder belastend voor je financiële situatie en voorkomt langdurige BKR-registraties.
 • 2. Flexibiliteit: Je hebt de vrijheid om maandelijks te beslissen of je het contract wilt verlengen of beëindigen, zonder langdurige verplichtingen.
 • 3. Geen zware financiële lasten: In tegenstelling tot traditionele autoleningen of leaseovereenkomsten, vereist shortlease doorgaans geen grote initiële investeringen of hoge maandelijkse betalingen.

Kortom, bij Shortlease Nederland kun je genieten van de voordelen van een moderne en betrouwbare auto zonder je zorgen te maken over BKR-registraties. Onze shortlease-opties zijn ontworpen om jouw mobiliteit eenvoudig, flexibel en financieel haalbaar te maken.

Kies voor Shortlease Nederland en ervaar de vrijheid van zorgeloze mobiliteit zonder de last van een BKR-registratie. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze shortlease-mogelijkheden en ontdek hoe we jou kunnen helpen bij het vinden van de perfecte mobiliteitsoplossing!

Shortlease Nederland kan binnen 24 uur een auto leveren, indien gewenst kan Shortlease Nederland de auto ook binnen 24 uur op locatie door heel Nederland leveren.

Denkt u er wel even om dat voor aflevering van de auto, onderstaande zaken geregeld dienen te zijn?

 • Het contract dient ondertekend te zijn
 • De automatische incasso dient geregistreerd te zijn
 • De waarborgbetaling en evt. transportkosten dienen te zijn voldaan

Shortlease Nederland kan door heel Nederland de auto binnen 24 uur op locatie afleveren. Dit transport wordt door ons uitbesteed en voor zowel de breng als ophaalkosten vragen wij €97,50 excl. BTW.

Ook kunt u de auto bij onze vestiging in Groningen ophalen en/of terugbrengen.

Indien u wenst dat Shortlease Nederland de auto op locatie komt afleveren, wordt er bij uitgifte van de auto, door onze chauffeur samen met u een rondje om de auto gelopen om te controleren op eventuele schades. Dit wordt opgenomen in het uitgifterapport. Bij ophalen van de auto idem dito. Let op dat ten alle tijden de eindinspectie in Groningen plaatsvindt.

In geval van niet-verhaalbare schade bedraag het eigen risico per schadegeval voor zowel personen als bedrijfsauto’s €500,- excl. Btw.

Een aantal voorbeelden:

 • 1. U rijdt achteruit tegen een muur aan, dit wordt gezien als één schadegeval, indien het schadebedrag hoger is dan €500,- wordt voor deze schade het eigen risico á €500,- doorbelast. Stel u rijdt de week erop met de voorkant tegen een muur aan en het schadebedrag is ook hoger dan €500,-, wordt ook voor deze schade á €500,- doorbelast. Indien in beide gevallen het schadebedrag lager is dan €500,-, belasten wij de kosten voor herstel door, bijvoorbeeld: herstelkosten bedragen €250,-, belast Shortlease Nederland €250,- door.
 • 2. U wordt op de snelweg aangereden door een andere auto, in dit geval dient u het schadeformulier in te vullen en wordt dit gezien als verhaalbare schade, dit schadeformulier dient u zo snel mogelijk, binnen 48 uur, te mailen naar Shortlease Nederland via binnendienst@shortleasenederland.nl. Omdat dit verhaalbare schade is, wordt er geen eigen risico doorbelast.

In geval van onderhoud dient u contact opnemen met Shortlease Nederland op 071-5896450 of via binnendienst@shortleasenederland.nl. Een medewerker van Shortlease Nederland zal samen met u afstemmen waar het onderhoud aan de auto plaatst mag vinden.

Hieronder een 2tal praktijkvoorbeelden:

 • 1. Klein onderhoud: De medewerker van Shortlease Nederland stemt samen met u af, waar u het onderhoud aan de auto kunt laten uitvoeren, u ontvangt van Shortlease Nederland een autorisatienummer, die u door kunt geven aan de betreffende garage, zodat de garage gelijk weet aan wie ze de factuur door kunnen belasten.
 • 2. Groot onderhoud: Bij groot onderhoud halen wij de auto in de meeste gevallen op om dit bij onszelf uit te voeren. Shortlease Nederland zorgt in deze periode voor gratis vervangend vervoer. Nadat het onderhoud aan de auto is uitgevoerd wisselt Shortlease Nederland op een door u gewenste locatie de auto weer kosteloos om.
 • Vervangend vervoer zit de eerste 24 uur niet in uw contract, denk u er wel aan, dat wanneer de auto voor een kleine onderhoudsbeurt naar de garage wordt gebracht, dit vervangend vervoer niet is inbegrepen? Vaak kan deze kleine onderhoudsbeurt binnen 1,5 uur worden uitgevoerd, één kop koffie en de auto staat zo weer voor u klaar!

In geval van schade dient u direct, uiterlijk binnen 24 uur de schade te melden aan Shortlease Nederland via binnendienst@shortleasenederland.nl. Stuurt u bij het melden van de schade gelijk de schadefoto’s en het schadeformulier mee?

U heeft ook de mogelijkheid de schade te registreren via de app MobielSchadeMelden, deze app is zowel voor iOS als Android te downloaden.

Shortlease Nederland factureert vooraf per de eerste van de maand. Deze factuur wordt verstuurd naar het door u opgegeven mailadres.

Indien u een automatische incasso heeft geregistreerd wordt deze factuur op de eerste van de maand automatisch geïncasseerd.

Geen automatische incasso? Dan dient u zelf het openstaande factuurbedrag aan ons over te maken, dit kan ook door middel van de bijgevoegde Ideal-link.

Bij Shortlease Nederland is het contract na de door u gekozen looptijd dagelijks opzegbaar. Het contract wordt na deze periode automatisch stilzwijgend verlengd.

Wilt u het contract voor een bepaalde periode verlengen, dan kunt u dit doorgeven aan Shortlease Nederland via binnendienst@shortleasenederland.nl.

Heeft u de auto niet meer nodig en wilt u hem weer inleveren, dat kan. U kunt contact opnemen met Shortlease Nederland op 071-5896450 of via binnendienst@shortleasenederland.nl. Het inleveren van de auto kan op twee manieren:

  • Inleveren op onze vestiging in Groningen of Leiderdorp
  • Wij kunnen de auto op een door u gewenste locatie op laten halen, de ophaalkosten hiervoor bedragen €97,50 excl. BTW.

Houdt er rekening mee dat wanneer u wenst dat Shortlease Nederland de auto op komt halen, de eindcontrole (schade, kilometers en brandstof) plaatsvindt bij onze vestiging in Groningen. In Groningen wordt de eindkilometerstand opgenomen en de auto weer afgetankt, waarna Shortlease Nederland de eindafrekening op zal gaan maken, evenals de creditnota van de destijds betaalde waarborg.

Op alle auto’s van Shortlease Nederland geldt een borgstelling ter hoogte van twee maandtarieven. De waarborg dient voor aflevering te zijn voldaan aan Shortlease Nederland.

Voor de kredietcheck heeft Shortlease Nederland de volgende stukken van u nodig:

 • Uittreksel KVK
 • Kopie paspoort tekenbevoegde
 • Kopie rijbewijs van de bestuurder
 • In sommige gevallen kan het zo zijn dat Shortlease Nederland u vraagt om de meest recente jaarcijfers aan te leveren.

  Op basis van bovengenoemde stukken doet Shortlease Nederland een kredietcheck, indien akkoord ontvangt u van ons alle inzetdocumenten:

 • Opdrachtbevestiging / contract, deze kan digitaal worden ondertekend
 • SEPA-formulier voor het registreren van de automatische incasso
 • Waarborgfactuur met een Ideal-link. Deze factuur dient voor aflevering te zijn voldaan.
 • Indien van toepassing de transportfactuur. Deze factuur dient voor aflevering te zijn voldaan.
 • Indien bovengenoemde documenten bij ons binnen zijn, kan de auto direct bij ons worden opgehaald of kunnen wij het transport voor u inplannen.

Shortlease Nederland werkt met een geautomatiseerd systeem wat betreft parkeer- en snelheidsbekeuringen. Bekeuringen worden binnen aan week na matdatum door ons ingelezen en verstuurd naar de bestuurder van de auto. Shortlease Nederland rekent €15,- excl. BTW. administratiekosten per bekeuring.

Indien u bezwaar wilt maken tegen de bekeuring, dient u dit zelf te doen door in te loggen bij het CJIB of de desbetreffende gemeente, hier kunt u inloggen met u DigiD om digitaal bezwaar te maken. In sommige gevallen kunt u alleen uw bezwaar per post indienen.

Indien ik bezwaar heb gemaakt, dien ik de boete dan wel te betalen?

U dient de boete wel te voldoen aan Shortlease Nederland, houdt in dit geval Shortlease Nederland aangesloten betreft het bezwaarschrift. Als deze is toegekend, kunt u de bevestigingsmail mailen naar binnendienst@shortleasenederland.nl. De nota incl. administratiekosten zal dan gecrediteerd worden.