Skip to content

8,5

Gebasseerd op:

121 ervaringen
  1. Home
  2. Rijervaringen
  3. Rijervaring Ford Fiesta (review)

Rijervaring Ford Fiesta (review)

Merk: Ford Model: Fiesta Lease auto: Shortlease Ford Fiesta

Tijdens onze leaseperiode bij Shortlease Nederland hebben wij in een Ford Fiesta mogen rijden. Een fijne auto die binnen zijn segment behoorlijke ruimte biedt. In vergelijking met auto's in dezelfde prijsklasse (bijvoorbeeld de Fiat 500) is de Ford een behoorlijke stap vooruit qua ruimte.

Wat direct opvalt is dat de Fiesta beschikbaar is als 5drs en een vrij ruime kofferbak biedt. De auto heeft een fijne, ruime instap en biedt voor zowel de bestuurder als de passagier veel ruimte.

Bekijk Ford Fiesta aanbieding

Uitstraling

Smaken verschillen, maar mijn inziens heeft de Ford Fiesta een mooie, sportieve lijn. Niet brutaal en niet te lief. Het oogt modern en afgewerkt. Ook van binnen is de Fiesta strak en fijn afgewerkt. Knoppen zijn logisch ingedeeld en doen wat ze moeten doen. Enige punt van kritiek is de bediening van de navigatie. Het heen en weer puzzelen over het toetsenbord met de te kleine bedieningspook is niet prettig, hier en daar irriterend. Zodra het juiste adres vervolgens is ingevoerd ben je overigens snel vergeten.

Rijplezier

De Ford Fiesta is een fijne auto. Tegen lage maandelijkse kosten rijd je prettig en ruim. De auto is niet zwaar, maar ligt goed op de weg. Je voelt weinig "gehobbel" waar dat in het lage segment vaak het geval is. Op zowel hoge als lage snelheid is de auto redelijk stil en hoor je relatief weinig omgevingsgeluid. De aanwezigheid van cruisecontrol is eveneens fijn. Als ik ook hier de vergelijking trek met een 500 waar geen cruise control mogelijk is, is dit zeker een plus!

De auto waarin ik reed was een schakelbak. Het schakelen gaat fijn, de versnellingen glijden er als het ware in.

Keuze

De Ford Fiesta is een uitstekende keuze voor zowel particulier als zakelijke rijder die af en toe op de weg zitten, geen extreem grote auto hoeven, maar wel waarde hechten aan ruimte en het voordeel van een vijfdeurs. De kofferbak is lekker ruim, verassend ruim zelfs en de Fiesta beschikt over alle nodige luxe die je tegenwoordig bijna gewend bent. Electrische ramen, airco / climate control, cruise control, naviagatie, etc.

Twijfel je tussen een 500 en een Fiesta dan zou ik in negen van de tien gevallen voor de Fiesta gaan. Puur vanwege de ruimte en de luxe. Je waant je in de 500 in een klein stadsautootje, waar de Fiesta een serieuze ruime auto is. Het voordeel dat de 500 heeft op de Fiesta is puur de uistraling.

Conclusie

Voor een prijs van €237 (moment van schrijven) rijd je tegen lage kosten een erg complete auto. Ruimte, luxe, comfort tegen een instapprijs. De Ford Fiesta staat wat mij betreft ten opzichte van zijn directe concurrenten, de Twingo en 500, met kop en schouders bovenaan.

Bekijk Ford Fiesta aanbieding

Nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Full Operational Lease
Flexibiliteit in het retourneren van auto's
Direct inzetbaar & leverbaar
Breng en haal service mogelijk
Variabele opzegging zonder boetes en afkoopsommen

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

8,5

Gebasseerd op:

121 ervaringen