Skip to content

8,5

Gebasseerd op:

121 ervaringen
  1. Home
  2. Rijervaringen
  3. Rijervaring Mazda CX5 (2016) (review)

Rijervaring Mazda CX5 (2016) (review)

In onze zoektocht naar een nieuwe leaseauto zijn we uiteindelijk beland bij de Mazda CX5. Ik schrijf in deze review dan ook graag over onze ervaringen van de Mazda, welke tot op heden te omschrijven is als een erg prettige, pittige en luxe auto. Uiteraard is deze Mazda geleverd door de heren van Shortlease Nederland.

De Mazda oogt op het eerste oog sportief en geniet van diverse golven / lijnen. De een vind dit mooi, de ander minder (smaken verschillen), het enige dat voor ons wel vaststaat is dat het zich niet leent als ideale auto voor beschickering. Iets waar leaserijders toch vaak gebruik van willen maken. De Fiat 500 die wij enkele jaren geleden reden is hier beter geschikt voor.

Interieur

Zodra je instapt in de Mazda, kom je tot rust. Geen overdreven toeters en bellen, geen schreeuwerige lampjes of een overdaad aan knoppen. Gewoon een strak, simpel dashboard met niet mee dan nodig is. Ook de "oldschool" ogende kilometerteller is een genot. Het instrumentenpaneel biedt je - ondanks de simplistische uitstraling - alle informatie die je nodig bent. Verder is de Mazda van alle gemakken voorzien. Start / stop, Navigatie (hierover later meer), diverse grote opbergruimtes en een zee aan ruimte voor zowel de voorstoelen als achterbank. Ook de kofferbak is voorzien van de nodige ruimte en zal niet snel te klein zijn.

Navigatie

De navigatie is voorzien door Mazda zelf en wordt dus niet ingezet door Tomtom. In mijn ogen een erg groot voordeel. De navigatie werkt soepel, beweegt goed mee en toont allerhande nuttige informatie. Afslagen, (weg)restaurants, uitjes / bossen en natuurlijk de nodige tankstations. Deze worden aangegeven op afstand en duur tot aan de afslag. Ideaal! De rest van het communicatie-centrum is eveneens sinds 2016 goed voorzien. Alle wenselijke draadloze koppelingen met iPhones en andere smartphones worden snel gelegd, waardoor naast het bellen ook Spotify en Facebook snel op het touchscreen te toveren zijn. Hierbij een kleine kritische noot; waar het geluid van Spotify en de radio gewoon goed zijn, waan je je tijdens een telefoongesprek in een blik. Hier laat Mazda kansen liggen.

Rijgedrag

Over het rijgedrag kan ik - in mijn ogen - weinig zeggen. Ik ben geen kenner, geen expert. Wij hebben de Mazda mede gekozen op de goede rijervaringen van de ANWB, Autovisie en andere magazines. Voor zover kan ik enkel beamen wat zij al vertelden. De Mazda rijdt in alle opzichten goed. Simpelweg geen kritiek op te uiten.

Overall

Overall is de Mazda gewoon een goede auto. Hij rijdt goed, biedt veel ruimte, goed geluid, navigeert lekker en biedt alle communicatiemiddelen die je je wensen kan. Los van de niet ideale lijnen voor reclame is de Mazda in dit segment wat ons betreft een absolute aanrader.

Mazda CX5 Shortleasen

Wilt u ook een Mazda CX5 Shortleasen? Dat kan bij Shortlease Nederland. De Mazda CX5 zit niet in ons standaard assortiment, maar wij kunnen speciaal voor u een maatwerk oplossing bieden. Vul uw contactgegevens in en we nemen contact met u op.

Mazda CX5 Shortleasen

 

Nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Full Operational Lease
Flexibiliteit in het retourneren van auto's
Direct inzetbaar & leverbaar
Breng en haal service mogelijk
Variabele opzegging zonder boetes en afkoopsommen

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

8,5

Gebasseerd op:

121 ervaringen