Skip to content

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. 62 procent van de Nederlanders dreigt rijbewijs kwijt te raken bij deze politiecontrole

62 procent van de Nederlanders dreigt rijbewijs kwijt te raken bij deze politiecontrole

Bij deze politiecontrole dreigt 62 procent Nederlanders rijbewijs kwijt te raken.

 

 

 

Volgens een onderzoek van verzekeringsmaatschappij Interpolis gebruikt 62 procent van de Nederlandse automobilisten zijn smartphone weleens achter het stuur. Wie dat vanaf vandaag in België doet, kan zomaar zijn rijbewijs kwijtraken.

In hetzelfde onderzoek kwam naar voren dat 86 procent van de Nederlanders het gevaarlijk vindt als ze naast een bestuurder zitten die met zijn telefoon bezig is. Toch zit bijna twee derde van de respondenten zelf ook weleens met zijn telefoon te pielen tijdens het rijden. Blijkbaar achten zij de pakkans te klein en aanvaarden ze het minimale risico op een boete. Al is die wel hoog: 350 euro.

Nieuw wapen tegen appende bestuurders

Politie en justitie van de Belgische provincie Limburg zagen dit strategische gedrag van de autorijdende bellers en appers ook. Daarom zetten de vanaf vandaag een nieuw wapen in.

Tot en met zondag 20 november gaat de politie extra controleren op automobilisten die met hun smartphone in de weer zijn. Van bestuurders die worden betrapt, wordt onmiddellijk het rijbewijs ingevorderd. Niet voor eeuwig en altijd, maar voor acht dagen. Bovendien moeten de smartphonepiloten zich later voor een politierechter verantwoorden. 

 

Bron autoreview

50 verkeersdoden door gsm-gebruik bestuurders

Vind je dat wel erg heftig? Bedenk dan in acht procent van de dodelijke ongevallen in België sprake is van telefoongebruik. Vertaald naar aantallen slachtoffers, betekent dat 50 doden en 4500 gewonden per jaar. Volgens de Belgische autoriteiten is daarom dringend een mentaliteitsverandering nodig. Ze verwachten dat de dreiging om ruim een week het rijbewijs kwijt te raken, daaraan kan bijdragen.

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen