Skip to content

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Bespaar op een autoverzekering met Shortlease

Bespaar op een autoverzekering met Shortlease

Dat verzekeringsmaatschappijen grote verschillen hanteren in de hoogte van de premie is geen geheim. Dit wordt mede veroorzaakt doordat het premiebedrag van de Wettelijke Aansprakelijkheid verzekering wordt gebaseerd op de postcode van de bestuurder.

Toch wil dat niet zeggen dat auto eigenaren uit hetzelfde gebied één vast bedrag betalen. Ook hier zijn de verschillen enorm. Dit kan zelfs oplopen tot een percentage van meer dan 75%. Zeker in grote steden, waar het verkeer drukker is, zijn de kosten voor de autoverzekering hoger. Dat terwijl de dekking binnen bijvoorbeeld een WA-verzekering tegen dezelfde voorwaarden wordt aangeboden.

Voor een all risk of een beperkt casco autoverzekering liggen deze prijzen weer anders. Dit wordt logischerwijs gebaseerd op de verschillen in de dekking. Maar, ook binnen eenzelfde autoverzekering kunnen de prijzen per bestuurder enorm ver uit elkaar liggen. Deze verschillen maakt het vergelijken van de diverse aanbieders als autobezitter noodzakelijk. Mensen die gebruik maken van lease ondervinden echter geen nadelige gevolgen van deze schommelingen in de premie. Hier is de autoverzekering inbegrepen in de maandelijkse leasetermijn.

De toekomst laat ons zien dat deze premieverschillen in de verplichte WA-autoverzekering alleen maar verder toe zullen nemen. Verzekeraars maken gebruik van innovatieve ontwikkelingen waardoor de data per bestuurder of regio nog nauwkeuriger bijgehouden kan worden. Dit heeft een direct gevolg op de premie. Online vergelijken van verschillende verzekeringspremies wordt daarom aangeraden. Zeker als u besluit om een auto te kopen in plaats van te leasen.

Shortlease is inclusief de kosten voor een autoverzekering

Deze prijsschommelingen hebben als gevolg dat steeds meer mensen kiezen voor het gemak van leasen. De gebruiker wordt daarbij niet geconfronteerd met de kosten voor een aparte autoverzekering. Deze is bij het maandelijkse leasebedrag inbegrepen. Dat geldt overigens ook voor het onderhoud van de auto én de verplichte wegenbelasting. Het enige waar de gebruiker zorgt voor draagt is het eigen risico. Als er op zakelijk gebied wordt gekozen voor financial lease, moet de bestuurder wel zelf een autoverzekering afsluiten. Bij operational lease is dat niet het geval.

Daarnaast biedt leasen, voornamelijk shortlease) ook voordelen voor u als ondernemer. Zo kunt u beschikken over een deugdelijk wagenpark zonder dat u hiervoor grote investeringen hoeft te doen. Zakelijk leasen brengt tevens fiscale voordelen met zich mee waar u bij de aanschaf van bedrijfswagens geen aanspraak op kunt maken. Ook mensen die gebruik maken van private lease kunnen profiteren van voordelige leasecontracten waarin onderhoud, wegenbelasting en autoverzekering inbegrepen zijn. Ook schadeafhandelingen worden netjes geregeld door de betreffende leasemaatschappij zonder dat u zich daar druk over hoeft te maken.

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Kom in Contact

Benieuwd naar ons shortlease aanbod? Bekijk direct al onze modellen.

Bekijk ons shortlease aanbod

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen