Skip to content

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Goedkoper Autorijden met Occasion Lease

Goedkoper Autorijden met Occasion Lease

Het leasen van een Occasion

Leasen is een populaire vorm van autorijden. Om dit nog aantrekkelijker en vooral goedkoper te kunnen maken, kiezen steeds meer mensen voor het gemak van occasion lease. Deze leasevorm wint dan ook in snel tempo terrein. Niet zo vreemd, want de kosten voor het particulier leasen van een occasion wegen nou eenmaal niet op tegen het leasen van een nieuw exemplaar.

Daarnaast heeft de leasemarkt behoorlijk wat nieuwe normen doorgevoerd wat mensen met een modaal inkomen niet in staat stelt om een middenklasser te kunnen rijden. Zij worden in veel gevallen gedwongen om een kleinere auto te rijden welke vaak niet voldoet aan de situatie. Met het leasen van occasions is deze mogelijkheid er wel. We hebben de voordelen van occasion lease voor u op een rij gezet. Daarnaast geven inzicht in het kostenplaatje van leasen in tegenstelling tot de aankoop van een occasion.

Occasion lease of een gebruikte auto kopen?

Naarmate de populariteit van leasen steeds verder toeneemt, stijgen ook de prijzen van de beschikbare leasecontracten. Een leasebedrag van c.a 200 euro per maand gaf in de begintijd recht op een kleine auto uit het A-segment. Momenteel schommelen de prijzen voor dezelfde auto tussen de 3 en 400 euro per maand.

De praktijk wijst uit dat het leasen van een nieuwe auto vele malen duurder is dan de aanschaf van een tweedehands auto. Maar, omdat er steeds meer vraag is naar private lease, is het nu ook mogelijk om een occasion te leasen tegen aantrekkelijke maandelijkse leasetarieven. De voorraad occasions bestaat in de meeste gevallen uit eerder geleasde auto’s waarbij het contract is afgelopen.

Bij de aanschaf van een occasion heeft u niet alleen te maken met de aanschafprijs. Ook maandelijkse kosten zoals de wegenbelasting, verzekering en de Apk-keuring moeten hierbij opgeteld worden. Door goed onderzoek te doen en de kosten van lease en koop van een gebruikte auto tegen elkaar af te wegen voorkomt u teleurstellingen. Daarnaast is het van belang dat het leasebedrijf in het bezit is van een speciaal keurmerk. Het Keurmerk Private Lease verzekerd u van de betrouwbaarheid die u nodig heeft.

Leasen van een tweedehands auto voor verschillende doelgroepen

Occasion lease is geschikt voor mensen die goedkoper willen autorijden, maar toch de luxe van een representatieve auto willen ervaren. Zo is deze vorm van leasen geschikt voor mensen die slechts een beperkt maandelijks budget beschikbaar hebben voor de lease. Ook starters en ZZP'ers maken veel gebruik van occasion lease om de kosten zo laag mogelijk te kunnen houden.

Occasion lease kan dus een behoorlijke besparing opleveren ten opzichte van de aanschaf van een gebruikte auto. Toch is het goed om zelf vooraf een onderzoek te doen. Zo weet u precies welke vorm van autorijden voor u het voordeligst is.

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Kom in Contact

Benieuwd naar ons shortlease aanbod? Bekijk direct al onze modellen.

Bekijk ons shortlease aanbod

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen