Skip to content

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Nieuwe MINI Countryman

Nieuwe MINI Countryman

De volgende generatie Mini Countryman krijgt een plug-in hybride variant die in één klap bovenaan de voedselketen komt te staan als het aankomt op vermogen. Mini grijpt daarvoor naar techniek van de BMW 2-serie Active Tourer.

Er hangt een hoop vernieuwing in de lucht bij Mini. Behalve een nieuwe generatie van de driedeurs zit er onder meer een verse Countryman in het vat. Het Britse Autocar heeft begrepen dat die Countryman straks zijn basis deelt met de reeds onthulde tweede generatie BMW 2-serie Active Tourer. Geen grote verrassing, aangezien de huidige Countryman ook al een technische verwante was van de vorige 2-serie AT. Interessant dus om een blik op de van de nieuwe 2-serie Active Tourer bekende aandrijflijnen te werpen. De meest potente daarvan komt volgens Autocar ook naar de nieuwe Countryman.

We hebben het dan over de plug-in hybride aandrijflijn van de 230e xDrive, die maar liefst 326 pk vermogen in de schaal legt. Daarin werkt een 150 pk sterke 1.5 driecilinder samen met een  elektromotor van 177 pk. Zoals de aanduiding xDrive al aangeeft, gaan de krachten naar alle vier de wielen. Bij de 2-serie AT is een 14,9 kWh accupakket aanwezig, waarmee een volledig elektrisch rijbereik van 80 km mogelijk is. Of dat voor de nieuwe Countryman ook opgaat, is nog even afwachten. In ieder geval zijn het veelbelovende cijfers.

Met 326 pk zou het de sterkste productie-Mini ooit zijn. Dat betekent overigens niet dat de Countryman het altijd met zoveel kracht doet, want de 2-serie AT heeft ook nog de mildere 245 pk sterke plug-in hybride aandrijflijn en uiteraard versies waarbij de 1.5 benzinemotor het alleen doet. Zo heb je een 136 pk sterke 1.5 en drie mild-hybride varianten die achtereenvolgens 156 pk en 170 pk leveren, maar ook nog een 204 pk sterke mild-hybride 2.0 viercilinder. Voor dieselaars is er een 150 pk sterke 2.0, al is het de vraag of Mini in ons land nog een diesel gaat leveren. Overigens zit er ook een volledig elektrische uitvoering in het vat, net zoals bij de aankomende BMW X1 die op dezelfde basis staat.

Bron: Autoweek.

 

Lease nu al een MINI Countryman bij Shortlease Nederland vanaf €595,- per maand excl BTW 

Shortlease bij SHortlease Nederland is altijd na 30 dagen per dag opzegbaar en altijd lease inclusief onderhoud, banden, all risk verzekering, inzittendenverzekering, en vervangend vervoer.

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen