Skip to content

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Nieuwe uitvinding moet milieuvervuiling door bandenslijtage tegengaan

Nieuwe uitvinding moet milieuvervuiling door bandenslijtage tegengaan

De James Dyson Award, die in Engeland wordt uitgereikt voor innovatieve ideeën, is dit jaar gewonnen door een groep Britse studenten (The Tyre Collective) voor hun uitvinding om vervuiling door banden tegen te gaan. Aangezien er steeds meer elektrische voertuigen komen, wordt het alleen maar belangrijker om een oplossing voor die issue te vinden.

Er komen kleine rubberdeeltjes vrij al de banden slijten. Dit is volgens de studenten onderbelicht als het gaat om aspecten van de milieu-impact die een auto kan hebben. Dit komt met name doordat de rubberdeeltjes vrijwil onzichtbaar zijn, omdat ze van microscopisch niveau zijn. De deeltjes komen in het milieu en de lucht terecht. Dit kan schade voor de gezondheid opleveren. Wat de studenten hebben bedacht is een systeem dat dankzij aerodynamica van het wiel en de statische lading van de deeltjes zo'n 60% van al het afgestoten rubber kan worden afgevangen.

Volgens de studenten zijn elektrische auto's doorgaans zwaarder en hierdoor verwachten ze dat de bandenslijtage, en met name de impact op het milieu, sterk zal toe nemen. De uitvinding bevindt zich op dit moment in de conceptuele fase. De verwachting is dat het systeem binnenkort op de openbare weg getest kan worden. The Tyre Collective is met twee grote bandenfabrikanten en met een autofabrikant in gesprek. Of het systeem toegepast kan worden in de toekomst moet nog blijken.

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Kom in Contact

Benieuwd naar ons shortlease aanbod? Bekijk direct al onze modellen.

Bekijk ons shortlease aanbod

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen