Skip to content

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Onder werktijd verkeerd tanken? De rekening is voor de werkgever

Onder werktijd verkeerd tanken? De rekening is voor de werkgever

Het gebeurt, weliswaar niet bewust, nog regelmatig dat er verkeerd wordt getankt. Iets wat altijd vervelden blijft. De herstelkosten van het tanken van verkeerder brandstof worden vaak ten onrechte doorbelast aan de werknemer. Echter onder werktijd zijn dergelijke schades voor rekening van de werkgever.

Onderzoek wijst uit dat er Jaarlijks ongeveer 15.000 keer verkeerd wordt getankt. Gezien de dikte van het vulpistool gaat het in 95% van de gevallen om benzine die in een dieselauto getankt is. Ondanks de onlangs ingevoerde nieuwe universele namen van benzine (E5/E10) en diesel (B7) overkomt dat één op de zes Nederlanders. Je hebt haast, bent er even met je gedachte niet bij en je tankt de verkeerde brandstof.

De zakelijke rijder is een frequent tanker, waardoor de kans groot is dat hij/zij te maken krijgt met verkeerd tanken. Maar voor wie zijn dan de kosten van het verkeerd tanken? Bij Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) zien we regelmatig dat de werkgever ten onrechte deze kosten op zijn werknemer probeert te verhalen. Schade die wordt veroorzaakt onder werktijd is voor rekening van de werkgever. Dus ook de kosten van het verkeerd tanken.

Als je verkeerd getankt hebt en per ongeluk bent gaan rijden, dan lopen de kosten snel op richting de € 5.000,-. Daarom adviseren wij altijd: Indien je op tijd merkt dat je verkeerde brandstof hebt getankt is het advies ”om de moter nooit te herstarten!”. Als je de motor niet gestart hebt, zullen de kosten zich beperken tot enkele honderden euro’s. Neem te allen tijden zo snel mogelijk contact op met je wagenparkbeheerder of leasemaatschappij. Zij geven je de juiste instructies.

Indien de eigen auto zakelijk wordt gebruikt, de auto een eigen Verzekering heeft en u heeft per ongeluk verkeerd getankt, dan kunt u deze kosten meestal vergoed krijgen bij de Autoverzekeraar. Dit valt dan meestal onder je All risk (volledig casco) verzekering. Het heeft echter wel invloed op je schadevrije jaren.

Bron:Vereniging Zakelijke Rijders

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen