Skip to content

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Shortlease: hoe werkt dat eigenlijk?

Shortlease: hoe werkt dat eigenlijk?

Hoe werkt Shortlease

Shortlease is zowel geschikt voor zakelijke als particuliere rijders. Maar wat houdt deze lease regeling eigenlijk in en van welke voordelen kun je profiteren als je kiest voor shortlease? Natuurlijk wil iedereen zo goedkoop en flexibel mogelijk een auto kunnen leasen. Daarbij zit je liever ook niet vast aan langlopende contracten. Zeker niet als dit niet past bij jouw huidige situatie. Juist dan is shortlease een prima oplossing. Maar hoe werkt shortlease eigenlijk? We leggen het je uit in dit artikel.

Zo werkt Shortlease

Binnen shortlease zit je niet direct gebonden aan lange termijnen. Je start namelijk met een minimale periode van slechts 3 maanden. Nadat deze leasetermijn is beëindigd, heb je alle vrijheid om het bestaande contract aan te laten passen. Desgewenst kun je dit zelfs dagelijks doen als je dat zou willen. In de meeste gevallen worden de contracten voor shortlease all-inclusive aangeboden. Je hoeft als bestuurder dus alleen zorg te dragen voor de brandstof die je verbruikt. Deze lease regeling geldt echter niet alleen voor zakelijke rijders. Ook particulieren kunnen gebruik maken van shortlease.

Voor welke doelgroep is shortlease geschikt?

Deze vorm van leasen is geschikt voor diverse doelgroepen. Zo kan het zijn dat je net gestart bent als ondernemer of zelfstandige zonder personeel. Maar, ook als je als werkgever veel te maken hebt met tijdelijke projecten of seizoenskrachten is shortlease een voordelige oplossingen. Zo maken veel detacheringsbureaus gebruik van leasen over een korte periode. Ook tijdens grote projecten van tijdelijke aard kan shortlease toegepast worden.

Als ondernemer kun je tevens het wagenpark flink uitbreiden, zonder dat je te maken hebt met langlopende leasetermijnen, vaste contracten of grote investeringen. Maar ook als je als particulier even verlegen zit om een passend vervoermiddel kun je gebruik maken van shortlease. Ideaal als jij je wilt oriënteren op de aankoop van een nieuwe auto of als je voor een korte periode een extra auto ter beschikking moet hebben.

Zoals de naam al doet vermoeden, is shortlease zeer geschikt als je slechts een beperkt aantal maanden wilt leasen. Als vaste contracten of lange leasetermijnen voor jou geen obstakel zijn kun je beter wel kiezen voor een regulier leasecontract. Deze zijn begrijpelijkerwijs iets voordeliger dan dat je gebruik maakt van een shortlease regeling. Heb je slechts een aantal dagen een goed vervoermiddel nodig? Dan kun je er beter voor kiezen om een auto te huren.

De voordelen van een korte leaseperiode

Zoals je leest geeft shortlease je behoorlijk wat voordelen. Zo kun je zowel als zakelijke of particuliere gebruik maken van de voordelen van full operational lease, terwijl je niet vastzit aan langlopende contracten. Daarnaast kun je shortlease al na 3 maanden beëindigen. Natuurlijk op een moment wanneer dat jou uitkomt. Daarvoor hoef je geen boeteclausule te betalen. Het leasecontract kun je na deze minimale periode ook aanpassen of laten wijzigen. Zo kun je altijd beschikken over een leaseovereenkomst die helemaal aansluit bij jouw wensen en situatie.

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Kom in Contact

Benieuwd naar ons shortlease aanbod? Bekijk direct al onze modellen.

Bekijk ons shortlease aanbod

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

0,0

Gebasseerd op:

0 ervaringen