Skip to content

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Vrouwen auto van het jaar 2022

Vrouwen auto van het jaar 2022

WINNAAR VROUWENAUTO VAN HET JAAR 2022 BEKEND

De beste auto ter wereld volgens vrouwelijke journalisten

De winnaar van de Women’s World Car of the Year is bekend. De eer gaat dit jaar naar een Franse auto.

Mannenwereld

De autowereld wordt over het algemeen als een echte mannenwereld gezien. Dat beeld klopt aardig. Een voorbeeld: in de jury van de prestigieuze Car of the Year Award – gewonnen door de Kia EV6 – zitten maar zes vrouwen, terwijl de jury uit 60 leden bestaat. 

Women’s World Car of the Year

Vreemd en wat ouderwets eigenlijk, want alleen al in Nederland heeft 75% van alle vrouwen van 17 jaar of ouder een autorijbewijs. Er zijn dan ook genoeg vrouwen die een mening over auto’s hebben. Bijvoorbeeld de 56-koppige jury van de Women’s World Car of the Year-verkiezing. Die bestaat volledig uit vrouwelijke autojournalisten, uit 40 landen van vijf continenten. In de jury zitten ook twee Nederlandse vrouwen.

Echte vrouwenauto

De criteria van de verkiezing zijn hetzelfde als de eisen die de consument heeft bij het kiezen van een nieuwe auto. Het is dus niet belangrijk of de auto een snoezige ‘vrouwenauto’ is. Ook in deze verkiezing draait het om veiligheid, kwaliteit, prijs, rijeigenschappen en ga zo maar door.

Meerdere rondes

De titel Women’s World Car of the Year wordt sinds 2009 uitgereikt en in 2021 werden 65 nieuwe modellen geselecteerd. De verkiezing van de Women’s World Car of the Year bestaat uit twee rondes. Bij de eerste ronde wordt gestemd op de winnaar binnen zes categorieën. Zo werd bijvoorbeeld de Kia Sportage uitgeroepen tot de Gezins-SUV van het jaar en de Ford Mustang Mach-E tot de Grote Auto van het Jaar. Pas bij de tweede ronde werd de algemene winnaar gekozen: de Peugeot 308!

Ook Shortlease Nederland biedt de nieuwste Peugeot 308 in de shortlease aan, neem vrijblijvend contact op met Shortlease Ndederland voor een scherp shortlease tarief voor de nieuwste Peugeot 308

 

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen