Skip to content

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Zakelijk leasen, hoe werkt dat?

Zakelijk leasen, hoe werkt dat?

zakelijk leasen

U bent ondernemer, wilt graag zakelijk een auto leasen, maar weet niet precies hoe het in z'n werk gaat. Dit rechtvaardigt de vraag: Zakelijk leasen, hoe werkt dat? Het antwoord op die vraag hoeft niet heel lastig te zijn, er zijn een aantal punten waar u rekening mee dient te houden bij het zakelijk leasen van een auto. Dit zijn de volgende punten.

  • Waar heeft u de auto (of bus) voor nodig?
  • Hoe lang verwacht u de auto te leasen?
  • Hoeveel kilometers verwacht u te rijden
  • Wat is het budget per maand?
  • Hoe zit het met - en wat betekent - bijtelling?

Doel van het leasen

Om te beginnen is het belangrijk om te weten wat het doel is van de leaseauto. Omdat het om zakelijk leasen gaat, is het belangrijk om te weten waar het vervoer voor ingezet gaat worden. Gaat dit voornamelijk om eigen vervoer van- en naar klanten, dan kunt u uiteraard goed uit de voeten met een personenauto. Gaat u het vervoer echter inzetten om gereedschappen mee te nemen of rijd u vaak met grote dozen? Dan kan een bestelbus een uitkomst zijn. Bij de vraag hoe zakelijk leasen werkt is het dus belangrijk om na te denken over het doel van de leaseperiode.

Bekijk ons aanbod

Hoe lang wilt u leasen?

Naast de vraag over hoe de leaseauto ingezet gaat worden, kan het ook van belang zijn om voor ogen te hebben hoelang u de auto verwacht te leasen. Zo kunt u bij Shortlease Nederland leaseauto's inzetten voor korte- en langere periodes. Korte periodes zijn van 3 maanden tot 2 jaar, waarbij de prijs iets hoger ligt dan bij langere periodes, vanaf 2 jaar. Denk er dus goed over na hoelang u verwacht gebruik te maken van de zakelijke auto die u op dat moment afneemt, het kan dan namelijk voordelig zijn om deze voor langere tijd af te nemen.

Hoeveel kilometers verwacht u te rijden

Eveneens een belangrijke vraag is het te verwachten aantal zakelijke kilometers met uw leaseauto. De prijs die u betaalt per maand wordt gebaseerd op het aantal kilometers dat u rijd per jaar (en dus per maand). Dit begint vaak bij een kilometrage van 10.000 kilometer per jaar. Een kleine indicatie; 10.000 kilometer per jaar is 833 kilometer per maand (omgerekend 27,4 kilometer per dag). Dit is geen groot aantal wanneer u zakelijk een auto least en dus vaak niet voldoende. Gaat u over de 10.000 kilometer heen dan worden de "meerkilometer" los verrekend. Het los verrekenen van de kilometers is (vaak) duurder dan het vergroten van het kilometrage vooraf. Houd bij het leasen dus goed voor ogen hoeveel kilometer u verwacht te gaan rijden en neem dit mee in de keuze voor een leaseauto.

Budget?

Een Nissan, Fiat of toch maar een Mercedes? Zowel het budget als bijtelling zijn van van groot belang bij de vraag hoe zakelijk leasen werkt. Afhankelijk van uw budget heeft u een aantal keuzes in merken en modellen en deze hebben allen weer hun individuele bijtelling. Heeft u een auto nodig voor uw dagelijkse werkzaamheden, maar is uw budget niet eindeloos? Filter dan de beschikbare leaseauto's op het budget dat u per maand beschikbaar hebt. Houd er bij het berekenen van de maandprijs wel rekening mee dat over de cataloguswaarde van de auto nog bijtelling wordt berekend, waarover u aan het einde van het jaar belasting betaalt. Hieronder vind u daar meer over.

Bijtelling

Zojuist al even genoemd. Het budget is niet alleen van toepassing bij de maandelijkse afname (en betaling) van een zakelijke leaseauto, maar ook de bijtelling is hierop van toepassing. Bent u niet helemaal zeker hoe bijtelling werkt? Lees dan onze onlangs geplaatste blog specifiek over bijtelling.

Hoe werkt dat?

U vroeg zich aan het begin van de blog - als we het goed in kunnen schatten - af; Zakelijk leasen, hoe werkt dat? We hopen dan ook dat u met bovenstaande vier punten enigszins duidelijkheid hebt gekregen in een aantal belangrijke punten in het afnemen van een zakelijke leaseauto. Heeft u interesse in het zakelijk leasen of wilt u nog meer informatie / persoonlijk advies? Bel ons gerust of neem contact met ons op via de contact pagina.

Kom in Contact

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen