Skip to content

8,6

Gebasseerd op:

106 ervaringen
  1. Home
  2. Rijervaringen
  3. Rijervaring Mitsubishi Space Star (review)

Rijervaring Mitsubishi Space Star (review)

Merk: Mitsubishi Model: Space Star Lease auto: Shortlease Mitsubishi Space Star 1.0 Cleartec Cool+ 5drs

"De Space Star steekt boven de andere kleintjes uit als het gaat om de prestaties"

 

Eerste Kennismaking

Kleine voordelige auto's zijn populairder dan ooit. Bij Mitsubishi hebben ze daar de Space Star voor. De Space Star onderscheidt zich van zijn concurrenten en is kwa ruimte de meest praktische. Dankzij zijn complete uitrusting, ruimte en prima afwerking geeft de Space Star de bestuurder niet het gevoel in een A-segment auto te rijden. De Mitsubishi Space Star presteert boven gemiddeld.

Rijervaring Space Star

Toen ik voor de eerste keer weg reed in de Space Star merke ik gelijk het kenmerkende 3-cilinder geroffel dat onder de moeterkap vandaag kwam. Ik moest wel veel schakelen om een beetje mee te komen in het verkeer. Desondanks dat de auto niet zwaar is, dus een kleine motor, voelt de auto wel levendig en vlot aan. Zoals eerder genoemt, moet je wel veel schakelen, maar dit vind ik juist een positief iets. Nu heb je tenminste het gevoel dat je echt aan het rijden bent:) Het jammere vind ik dat de zijdelingste steun van de voorstoelen mist, dit is toch een lekker stukje comfort tijdens het schakelen.

De wegligging van de Space Star is prima en de besturing werk goed. Bij het optrekken brult de auto lekker, maar tot 120 km/h is de auto opvallend stil. Daarboven zijn de hoge toeren weer voel en hoorbaar. Voor een 'kleine' auto vind ik de Space Star abosluut een aanrader. Erg verfijnd is het niet, maar voor een auto en zijn klasse kan hij er prima mee door. Qua brandstof pakt de Space Star een gemiddelde van 1/18. Mocht je op de snelweg stevig optrekken, dan zit je gauw op 1/13

Interieur Space Star

Het interieur van de Space Star biedt voor zijn voormaat aardig wat ruimte, zowel voorin als achterin. Vooral als je hem vergelijkt met anderen in zijn klasse. Kinderen zitten achterin prima, maar als je met twee volwassenen zit, dan moet de rit niet te lang duren. De lange mensen onder ons zullen voornamelijk blij zijn met de ruimte die ze voorin hebben. Zoals eerder genoemd biedt de Space Star niet veel zijdelijngse steun, dus in de bochten moet je je en beetje schrap zetten. De kofferbak is groot genoeg voor mijn boodschappen. Wat ik zelf handig vind, is dat er een dubbele vloer aanwezig is. Hierdoor kan ik net wat meer kwijt.

Conclusie

De Mitsubishi Space Star is een prima stadsauto. Hij is verrassend scherp van prijs en biedt aardig wat binnenruimte. Het rijcomfort is bescheiden, maar voor korte afstanden voldoende.

Nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Full Operational Lease
Flexibiliteit in het retourneren van auto's
Direct inzetbaar & leverbaar
Breng en haal service mogelijk
Variabele opzegging zonder boetes en afkoopsommen

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

8,6

Gebasseerd op:

106 ervaringen