Skip to content

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen

Door van Shortlease Nederland op

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Steeds meer zakelijke rijders stoppen in 2020 met bijtelling

Steeds meer zakelijke rijders stoppen in 2020 met bijtelling

Tien procent leaserijders stopt dit jaar met bijtellen

Ruim 10% van de bestuurders die gebruik maken van een zakelijke auto stopt dit jaar met het bijtellen van kilometers die privé worden gereden. Dat wil zeggen dat deze zakelijke rijders genoegen nemen met het rijden van 500 privékilometers per jaar. Dit nieuws is naar voren gekomen uit een onderzoek dat is verricht door de VZR. De Vereniging voor Zakelijk Rijders is hét aanspreekpunt voor Nederlanders die gebruik maken van een bedrijfsauto.

Bijtelling betalen of een kilometerregistratie bijhouden

Als je als zakelijke rijder kiest voor een zogenaamde 500 kilometer verklaring, dan ben je niet gehouden om bijtelling te betalen. Wel moet je de kilometerregistratie van de gereden privé kilometers bijhouden, zodat je deze later kunt toevoegen aan de Belastingaangifte. Je mag jaarlijks niet meer 500 kilometer privé rijden met je zakelijke auto. Als je met een auto van de zaak rijdt, dan kun je eenmaal per jaar kiezen uit deze twee opties.

Hoewel ruim 10% van de zakelijke rijders per 1 januari 2020 stopt met het betalen van bijtelling, doet een overgroot deel dus dat nog wel. Dat komt neer op ongeveer ¾ van de zakelijke rijders binnen Nederland. Als je bijtelling betaald hoef je geen kilometerregistratie bij te houden en ben je dus niet gehouden aan de maximumgrens van 500 privékilometers per jaar.

Afname bijtellers lag niet in de lijn der verwachting

Volgens de topman van de Vereniging Zakelijke Rijders Jan van Delft, mag de uitslag van het onderzoek best merkwaardig genoemd worden. Het lag juist in de lijn der verwachting dat er meer zakelijke rijders voor bijtelling zouden gaan kiezen. Zeker omdat schoon rijden steeds meer gestimuleerd wordt, maar ook omdat er voor komend jaar fors meer elektrische auto’s zijn geproduceerd. We kunnen hier dus uit opmaken dat bestuurders met een auto van de zaak niet zitten te wachten op het betalen van bijtelling.

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Kom in Contact

Benieuwd naar ons shortlease aanbod? Bekijk direct al onze modellen.

Bekijk ons shortlease aanbod

Meer nieuws van Shortlease

Uw voordelen met Shortlease Nederland

Na 30 dagen dagelijks opzegbaar
24/7 bereikbaar
Binnen 2 uur rijden
Onderhoud bij lokale dealer

De leukste, meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Vertrouwd, Snel, Vindbaar, Service, Duidelijk, Tevredenheid
Bij ons staat u achteraf nooit voor vervelende verrassingen. 

Bekijk aanbod
Bekijk alle reviews

8,5

Gebasseerd op:

122 ervaringen